Šokoladinis Tortas su Mėtiniu Kremu/ Brownie Cake with Mint Buttercream

Pagalrce/ Sou LeanneBakes

Mėtoms ir šokoladui aš atsispirti negaliu. Todėl šokoladinis tortas su mėtiniu kremu mane labai sugundė. Nors ir nebuvo jokios progos (iš tikrųjų tai norint visada galima ją sugalvoti),  iškepiau tortą.


Produktai:

Pyragams:
1 stiklinė (250 gr) sviesto, tirpinto ir pravėsusio
0,75 stiklinės cukraus
0,75 stiklinės rudojo cukraus
4 kiaušiniai
2 a.š. vanilės ekstrakto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos

Mėtiniam Kremui:
0,75 stiklinės sviesto
3 stiklinės cukraus pudros
0,75 a.š. mėtų ekstrakto

Šokolado ganašui:

350 gr. juodojo šokolado, smulkinto
1 stiklinė grietinėlės

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 2 20 cm skersmens formas.

Dideliame dubenyje persijoti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.

Išplakti kartu sviestą ir abiejų rūšių cukrų iki kreminės masės. Sudėti kiaušinius ir vanilės ekstraktą ir plakti iki kreminės šviesios masės. Sudėti sausus produktus ir plakti iki vientisos masės.

Padalinti tešlą į paruoštas formas ir kepti 15-25 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu viduryje jis aplips keliais drėgnais trupiniais. Leisti pravėsti 5-10 minučių formoje, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Kol pyragai vėsta paruošti mėtinį kremą. Išplakti sviestą iki kreminės masės, sudėti mėtų ekstraktą, tuomet dalimis nuolat plakant dėti cukraus pudrą iki norimo skonio ir tirštumo.

Ant lėkštės padėti vieną pyragą, paskleisti ant jo viršaus lygiai mėtinį kremą, tuomet uždėti kitą pyragą. Nestipriai paspausti.

Ganašui grietinėlę pašildyti kol beveik užvirs, tuomet užpilti ant kapoto šokolado, išmaišyti iki vientisos masės. Leisti ganašui atvėsti, tuomet užpilti ant torto viršaus.


Mint and chocolate combination I can never resist. That's why chocolate cake with mint cream really tempted me. Although there was no occasion (actually if you want you can always find one), I just baked this cake.


Products:
For the cake:
1 cup (250 g) butter, melted and cooled
0.75 cup sugar
0.75 cup brown sugar
4 eggs
2 tsp vanilla extract
1.5 cups flour
1 cup cocoa powder
1 tsp baking powder
1 tsp salt

For the Mint cream:
0.75 cup butter
3 cups powdered sugar
0.75 tsp mint extract

Chocolate Ganache:

350 gr. dark chocolate, chopped
1 cup cream

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 2 20 cm round baking forms.

In a large bowl sift the flour, cocoa powder, baking powder and salt.

Beat with an electric mixer butter and both sugars until creamy. Add the eggs and vanilla extract and beat until fluffy and light. Add dry ingredients and beat until smooth.

Divide the batter into the prepared baking forms and bake for 15-25 minutes or until a wooden toothpick inserted in the middle comes out with few moist crumbs. Allow to cool 5-10 minutes in a form, then remove and finish cooling on the wire rack.

While cake is cooling prepare mint cream. Beat butter until creamy, then add mint extract, beating start adding gradually icing sugar until you reach desired flavor and consistency.

Place one cake on the plate, spread mint cream on the top evenly, cover with another cake. Gently press down slightly.

For the ganache, heat cream until it almost reaches boiling point, then pour it over the chopped chocolate, stir until smooth. Allow ganache to cool, then pour on top of the cake.

Komentarai

  1. valio tortas :) o man dar tokio derinio neteko paragauti. kiek dar daug as neravagus...

    AtsakytiPanaikinti
  2. it's always an occcasion for a chocolate cake:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. this is just tooooo delicious! I love it!

    AtsakytiPanaikinti
  4. I sure don't need an ocassion to want to bake this cake, Medeja! Chocolate and Mint were made for each other and this cake was baked for me!!! Please save me a piece and thank you for sharing...

    AtsakytiPanaikinti
  5. I only recently discovered for myself the combination of chocolate and mint, and of course I felt in love. Your cake is mouthwatering!

    AtsakytiPanaikinti
  6. This cake looks truly amazing! Love the mint cream in the middle!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą