Paga/ Source BBCGoodFood
Porcijos: 2
Produktai:
2 vištienos krūtinėlės, virtos ir smulkintos
200 ml graikiško (arba natūralaus) jogurto
2 a.š. kario prieskonių
0,5 citrinos sultys
Sauja mėtų lapelių, smulkintų
400 gr skardinė avinžirnių, nusunktų
100 gr. vyšninių pomidorų, pjaustytų
1 nedidelis raudonasis svogūnas, pjaustytas
1 v.š. smulkintų žemės riešutų
Gaminimo procesas:
Servings: 2
Products:
2 chicken breasts, cooked and shredded
200 ml Greek (or natural) yogurt
2 tsp curry powder
0.5 lemon juice
A handful of mint leaves, chopped
400 g can chickpeas, drained
100 gr. cherry tomatoes, quartered
1 small red onion, chopped
1 tbsp peanuts, chopped
Method:
Anksčiau gamintos avinžirnių salotos su mėtomis man patiko, todėl pagalvojau, kad verta išbandyti ir šiek tiek sotesnes avinžirnių salotas su vištiena.
Man visai patika aštrokas maistas, bet ką verta atsiminti, kad skirtingi kario prieskoniai būna nevienodo aštrumo, todėl juos naudoti reiktų gana atsargiai ir geriau dėti mažiau ir jei trūksta įdėti dar.
Porcijos: 2
Produktai:
2 vištienos krūtinėlės, virtos ir smulkintos
200 ml graikiško (arba natūralaus) jogurto
2 a.š. kario prieskonių
0,5 citrinos sultys
Sauja mėtų lapelių, smulkintų
400 gr skardinė avinžirnių, nusunktų
100 gr. vyšninių pomidorų, pjaustytų
1 nedidelis raudonasis svogūnas, pjaustytas
1 v.š. smulkintų žemės riešutų
Gaminimo procesas:
Padažui nedideliame dubenyje sumaišyti kartu jogurtą, kario miltelius, citrinos sultis, mėtų lapelius. Įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.
Vištieną sumaišyti su avinžirniais ir puse padažo, padalinti į lėkštes. Ant viršaus užberti pomidorus, svogūnus ir žemės riešutus, užpilti likusį padažą.
Earlier I made chickpea mint salad that I liked, so I thought it is worth to try a bit more filling chickpea and chicken salad.
I like spicy food, but it is worth to remember that some curry powders are more spicy than others. So it would be better to add less curry powder and later add some more if it's not spicy enough.
Servings: 2
Products:
2 chicken breasts, cooked and shredded
200 ml Greek (or natural) yogurt
2 tsp curry powder
0.5 lemon juice
A handful of mint leaves, chopped
400 g can chickpeas, drained
100 gr. cherry tomatoes, quartered
1 small red onion, chopped
1 tbsp peanuts, chopped
Method:
For the dressing, in a small bowl mix together yogurt, curry powder, lemon juice, mint leaves. Add salt and pepper to taste.
Mix chicken and chickpeas with half of the dressing, divided between plates. On top arrange tomatoes, onions and peanuts, drizzle with the remaining dressing.
This is one healthy salad!!!
AtsakytiPanaikintiYou are so productive and creative last few weeks; great looking salad!
AtsakytiPanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiThis salad looks very refreshing. I wonder if the weather at your place starts to turn cooler... ours is.
Zoe
Atrodo labai skaniai. Kario tikrai deciau maziau, man nelabai jis :))
AtsakytiPanaikintiI love the chickpeas in this! I think I'm going to soak some to get ready to cook for tomorrow. Thanks for the inspiration!
AtsakytiPanaikintii love chick peas and i'm going to try this salad soon
AtsakytiPanaikinti