Karameliniai Kvadratėliai/ Caramel Slice

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Karamelinis skanėstas.. labai saldus skanėstas, bet jų atsivalgyti tiesiog neįmanoma. Ne mažiau nei pusę pabaigau pati viena ir dėl to sąžinė kažkodėl visai negraužia.. Karameliniai kvadratėliai paprastai būdavo skanėstas, kurio mėgdavau nusipirkti prie kavos, bet po to kai pabandžiau šį receptą daugiau pirkti nenorėsiu niekad..


Vienetai: 16

Produktai:

1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,5 stiklinės maltų lazdyno riešutų
250 gr sviesto, tirpinto
2x 395 gr skardinės kondensuoto pieno
0,25 stiklinės auksinio sirupo
150 gr. juodojo šokolado, tirpinto
3 a.š. aliejaus
50 gr baltojo šokolado, tirpinto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180-190C. Iškloti kepimo popieriumi 20x30 cm formą.

Sumaišyti miltus, cukrų, maltus lazdyno riešutus ir pusę tirpinto sviesto. Gautą masę įspausti į kepimo formos dugną, kepti apie 12 minučių arba kol bus auksinės spalvos.

Į puodą sudėti kartu likusį sviestą, kondensuotą pieną ir auksinį sirupą. Pavirti ant vidutinės ugnies maišant apie 10 minučių arba iki auksinės spalvos. Užpilti ant kepto pagrindo ir kepti dar apie 10 minučių arba kol viršus sukietės. Uždengti ir atvėsinti apie 1 val.

Sumaišyti juodąjį šokoladą su aliejumi. Užpilti šokoladą ant karamelės sluoksnio. Ant viršaus juostelėmis užpilti baltąjį šokoladą, įbesti medinį krapštuką ir tempti per visą ilgį priešinga kryptim, kad susiformuotų bangelės. Palikti šaldytuve 3 valandoms arba kol sustings. Supjaustyti gabaliukais ir patiekti.


Sweet treat.. very very sweet, but it is not possible to have enough of it. I have finished not less than a half of it just by myself and for some reason I don't feel bad about it at all... Caramel slices was always one of my favorite treats that I used to buy but after I tried this recipe I will never have to buy caramel slices again. 


Makes: 16 slices

Products:

1 cup flour
0.5 cup brown sugar
0.5 cup ground hazelnuts
250 g butter, melted
2x 395 g cans condensed milk
0.25 cup golden syrup
150 gr. dark chocolate, melted
3 tsp oil
50 g white chocolate, melted

Method:

Preheat the oven to 180-190C. Line 20x30 cm baking form with baking paper.

Mix the flour, sugar, ground hazelnuts and half of the melted butter. Press the mixture into the bottom of baking form. Bake for about 12 minutes or until golden brown.

Place the remaining butter, condensed milk and golden syrup into a pan. Boil on medium heat stirring for about 10 minutes or until golden. Pour over the baked base and bake for about 10 minutes or until the top becomes firm. Cover and cool for about 1 hour.

Mix dark chocolate with oil. Pour the chocolate over caramel layer. Drizzle on top strips of white chocolate, then drag wooden toothpick through chocolate row by row in opposite direction to create feathered effect. Leave in the refrigerator for 3 hours or until firm. Cut into slices and serve.

Komentarai

  1. hm hm hm kaip dabar neatsisakyčiau! O kuo pakeisti auksinį sirupą, nes neturiu. Medumi galima?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmm... wish I can have a slice ~ look so delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I'm with you on this one! This caramel slice could become a favorite of mine, too!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. A great idea to add hazelnuts Medeja! Caramel and chocolate are a superb combination.

    AtsakytiPanaikinti
  5. These caramel slices look like the perfect sweet treat!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Saldumo bomba čia, po vieno kvadratėlio man visai dienai gana būtų. Kaip tu pusę pyrago suvalgei? :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą