Pagal/ Source BizzyLizzysGoodThings
Produktai:
550 gr obuolių, nupultų, išimtom sėklom ir pjaustytų gabaliukais
0,75 stiklinės cukraus
230 gr. sviesto, kambario temperatūros
3 kiaušiniai
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
230 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės makadamijos riešutų, kapotų
Gaminimo procesas:
I hope that you all had a wonderful longer weekend. Although this time I have not made Easter breakfast or lunch, I still found some time to bake something delicious.
Products:
550 g apples, peeled, seeded and sliced
0.75 cup sugar
230 gr. butter, room temperature
3 eggs
2 tsp grated lemon zest
230 gr. flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
0.5 cups macadamia nuts, chopped
Method:
Tikiuosi, kad visi smagiai praleido šventinį savaitgalį. Nors šį kartą šventinių pusryčių ir pietų neruošiau, bet radau laiko iškepti šį tą skanaus.
Produktai:
550 gr obuolių, nupultų, išimtom sėklom ir pjaustytų gabaliukais
0,75 stiklinės cukraus
230 gr. sviesto, kambario temperatūros
3 kiaušiniai
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
230 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės makadamijos riešutų, kapotų
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 22x22cm kepimo formą.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purios šviesios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius, tuomet sudėti vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius.
Pusę tešlos sudėti į kepimo formą, išlyginti viršų. Tolygiai sudėlioti obuolius, ant viršaus paskleisti likusią tešlą, ant viršaus pabarstyti makadamijų riešutus. Kepti apie 45 minutes arba kol pyragas bus auksiniai rudos spalvos.
Atvėsinti formoje. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra.
I hope that you all had a wonderful longer weekend. Although this time I have not made Easter breakfast or lunch, I still found some time to bake something delicious.
Products:
550 g apples, peeled, seeded and sliced
0.75 cup sugar
230 gr. butter, room temperature
3 eggs
2 tsp grated lemon zest
230 gr. flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
0.5 cups macadamia nuts, chopped
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease 22x22cm baking form.
Beat together butter and sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs, then add vanilla extract and lemon zest, beat well. Stir in the flour, baking powder.
Spread half of the dough on the bottom of the baking form. Evenly arrange the apples, spread remaining dough the sprinkle with macadamia nuts. Bake for about 45 minutes or until the cake is golden brown.
Cool in the form. Before serving sprinkle with icing sugar.
one more yummy cake from you...looks super
AtsakytiPanaikintiThanks, Gloria :) it was super yummy too
PanaikintiThe cake looks super and must have tasted HEAVENLY with the king of nuts!
AtsakytiPanaikintiThis cake looks so delicious with apples and nuts. Can I have a slice?
AtsakytiPanaikintiI am a huge fan of apple cakes---and yours looks perfect!!
AtsakytiPanaikintiYum! Apples and macadamia nuts sound like they would be delicious together in a cake!
AtsakytiPanaikintiGreat looking apple cake Medeja! A flavor that never, ever gets old!
AtsakytiPanaikinti