Pyragas su Obuoliais, Cinamonu ir Razinomis/ Apple, Cinnamon and Raisin Cake

Pagal BakingJoy

Rudenėja ir rytai šiek tiek vėsta nors dienos dar gana šiltos ir saulėtos. Kai draugės kitame pasaulio gale matuojasi bikinius, plnuoja vasaros atostogas ir eina ledų aš pradedu kepti obuolių pyragus ir ieškoti megztinių.
Pyragas su obuoliais, cinamonu ir razinomis- tikra klasika. Paprasta ir skanu.

 Produktai:

225 gr. kambario temperatūros sviesto
85 gr. maltų migdolų
255 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
250 gr. smulkaus cukraus
4 kiaušiniai
150 gr. razinų
3 dideli obuoliai, tarkuoti
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
3 a.š. cinamono
Rudojo cukraus pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. 20 cm kvadratinę kepimo skardą ištepti riebalais.

Obuolius sumaišyti su citrinų sultimis. Išplakti kartu sviestą ir cukrų iki purios šviesios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir maltus migdolus. Tuomet įmaišyti razinas, citrinos žievelę, cinamoną ir obuolius. Jei tešla šiek tiek pertiršta įpilti šiek tiek pieno.

Sudėti tešlą į kepimo formą, ant viršaus ubarstyti rudojo cukraus. Kepti apie 45-50 minučių arba kol pyragas bus auksiniai rusvos spalvos.


It's early autumn so the mornings are already cooler though the days are still quite warm and sunny. When my friends in another part of the world are trying their bikinis on, planning their summer holidays, I start baking apple cakes and looking for the sweaters.

Cake with apples, cinnamon and raisins - real classics. Simple and delicious.



Products:

225 gr. butter, room temperature
85 gr. almond meal
255 gr. flour
1 tsp baking powder
250 gr. caster sugar
4 eggs
150 gr. raisins
3 large apples, grated
Juice and grated zest of 1 lemon
3 tsp cinnamon
Brown sugar for sprinkling

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 20cm square baking form.

Mix apples with lemon juice. Beat together butter and sugar until fluffy and light. One by one beat in the eggs beating continuously. Add the flour, baking powder and almond meal. Then mix in the raisins, lemon zest, cinnamon and apples. If it's too thick add some milk.

Transfer mixture into the baking form, then sprinkle brown sugar on top. Bake for about 45-50 minutes or until the cake is golden brown.

Komentarai

Rašyti komentarą