Keksas su Romu/ Rum Bundt Cake

Keksas pagal/ Bundt Cake Source BHG
Sirupas pagal/ Syrup Source AlwaysOrderDessert

Saldumynų su šokoladu arba romu niekad neatsisakau. Šokolado ir romo kombinaciją jau esu išbandžiusi brauniuose, bet kekso su romu dar nebuvau bandžiusi.
Šis keksas labai purus, saldus ir malonaus romo aromato.. Puikus skanėstas pasilepinti savaitgalį.


Produktai:

0,75 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
1,5 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės pieno
0,25 stiklinės romo
2 vanilės ankštys
0,75 stiklinės cukraus
0,25 stiklinės rudojo cukraus
Cukraus pudros pabarstymui

Romo sirupui:

0,5 stiklinės sviesto
0,5 stiklinės vandens
0,75 stiklinės cukraus
0,25 a.š. druskos
3 cinamono lazdelės
0,5 stiklinės romo

Gaminimo procesas:

Ištepti riebalais kekso formą. Orkaitę įkaitinti iki 170C.

Persijoti kartu miltus ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje sumaišyti pieną ir romą. Iš vanilės anksčių išimti sėklas ir sudėti į pieno mišinį.

Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su abiejų rūšių cukrumi iki purios šviesios masės. Sudėti kiaušinius ir trynį, plakti apie minutę. Dalimis sudėti miltų ir pieno mišinį nuolat plakant kol viskas susimaišys, nepermaišyti. Tešlą sudėtį į paruoštą formą, kepti apie 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. 10 minučių palikti pyragą formoje, tuomet išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.

Sirupui dideliame puode sumaišyti sviestą, vandenį, cukrų, druską ir cinamono lazdeles. Viską užvirti pavirti minutę ant didelės ugnies, tuomet sumažinti ugnį ir kartais pamaišant pakaitinti kol sirupo sumažės maždaug 1/3. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti romą. Sirupą užpilti tolygiai ant atvėsusio kekso, palikti mažiausiai 4 val, kad sirupas susigertų.

Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra.


I never say no to sweets with chocolate or rum. Chocolate and rum combination I have tried already in the brownies, but I have not tried rum bundt cake .
This cake is very soft, sweet and has pleasant rum aroma.. Excellent treat for the weekend.



Products:

0.75 cup butter, room temperature
2 eggs
1 egg yolk
1.5 cups flour
2 tsp baking powder
0.5 cup milk
0.25 cup rum
2 vanilla pods
0.75 cup sugar dusting
0.25 cup brown sugar
Icing sugar for dusting

Rum syrup:

0.5 cup butter
0.5 cup water
0.75 cup sugar
0.25 tsp salt
3 cinnamon sticks
0.5 cup rum

Method:

Grease bundt cake pan. Preheat the oven to 170C.

Sift together the flour and baking powder. In another bowl, mix milk and rum. Scrape seeds from vanilla pods and add them to the milk mixture.

In a large bowl, using an electric mixer beat butter with both sugars until fluffy and light. Add eggs and the yolk, beat for another minute. Alternating add flour and milk mixtures, beating until everything is just incorporated. Transfer the mixture into the prepared form, bake for about 45 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Leave in a form for 10 minutes, then finish cooling on the wire rack.

For the syrup in a large pan combine butter, water, sugar, salt and cinnamon sticks. Boil everything on the high heat, then reduce heat and stirring occasionally simmer the syrup until it reduces for about 1/3. Remove from heat, mix in the rum. Evenly pour the syrup over the cooled cake, leave at least 4 hours for the syrup to be absorbed.
Dust with icing sugar before serving.

Komentarai

  1. Dear Medeja, A delicious cake for a cup of tea. xo Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  2. Love the flavor of rum! This cake looks delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Yum, yum, RUM!! Sounds absolutely wonderful and looks even better! Great recipe, Medeja!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Yum, yum, RUM!! Sounds absolutely wonderful and looks even better! Great recipe, Medeja!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą