Pagal/ Source BakingJoy
Produktai:
150 gr. sviesto
150 gr. smulkaus cukraus
2 kiaušiniai
1 citrinos žievelė, tarkuota
50 ml pieno
200 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
100 gr. maltų migdolų
100 gr. šokolado gabaliukų
150 gr. aviečių
Migdolų plokštelių pabarstymui
Gaminimo procesas:
Products:
150 gr. butter, room temperature
150 gr. caster sugar
2 eggs
Zest of 1 lemon
50 ml milk
200 gr. flour
1.5 tsp baking powder
100 gr. almond meal
100 gr. chocolate chips
150 gr. raspberries
Flakes almond
Method:
Originaliame recepte šis pyragas buvo su avietėmis ir baltuoju šokoladu. Kadangi paprastai prisiperku visokio šokolado kepiniams, buvau įsitikinusi, kad turiu baltojo šokolado.. Kai pradėjau ruoštis kepti pyragą paaiškėjo, kad baltojo šokolado nebeturiu, todėl naudojau likusį juodąjį šokoladą. Nemanau, kad nuo to nukentėjo pyrago skonis. Avietės ir šokoladas (nesvarbu baltas ar juodas) tiesiogiai puikiai dera.
Produktai:
150 gr. sviesto
150 gr. smulkaus cukraus
2 kiaušiniai
1 citrinos žievelė, tarkuota
50 ml pieno
200 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
100 gr. maltų migdolų
100 gr. šokolado gabaliukų
150 gr. aviečių
Migdolų plokštelių pabarstymui
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. 1 litro talpos kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Sviestą išplakti kartu su cukrumi iki šviesios ir purios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius, tuomet supilti pieną. Įmaišyti miltus, maltus migdolus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir šokolado gabaliukus. Galiausiai įmaišyti atsargiai avietes.
Tešlą sudėti į kepimo formą, ant viršaus įspausti kelias avietes, pabarstyti migdolų plokštelėmis. Kepti apie 50-60 minučių arba kol viduryje patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Apie 10 minučių palikti formoje, išėmus babaigti vėsinti ant grotelių.
In the original recipe of this raspberry cake there was used white chocolate. I usually buy and store different kinds of chocolate for baking , so I was convinced that I had white chocolate.. When I started preparing to bake the cake it turned out, that I actually didn't have any white chocolate left, so I used the dark chocolate. I do not think that the taste of the cake suffered. Raspberies and chocolate (white or black) is always great combination.
Products:
150 gr. butter, room temperature
150 gr. caster sugar
2 eggs
Zest of 1 lemon
50 ml milk
200 gr. flour
1.5 tsp baking powder
100 gr. almond meal
100 gr. chocolate chips
150 gr. raspberries
Flakes almond
Method:
Preheat the oven to 180C. Line 1 liter baking form with baking paper.
Beat together butter and sugar until light and fluffy. One by one beating continuously add the eggs, then milk. Mix in the flour, almond meal, baking powder, lemon zest and chocolate chips. Finally, mix in raspberries carefully.
Spoon the dough into the baking form, press few raspberries on top and sprinkle almond flakes. Bake for about 50-60 minutes or until a wooden skewer inserted in the center comes out clean. Leave in a form for about 10 minutes then remove and finish cooing on the wire rack.
Wow, your piece of cake looks sooo inviting, must be very good. Nice vibrant colours!
AtsakytiPanaikintiBoth colors and taste :)
Panaikintiit's true, raspberries mach with any chocolate:)
AtsakytiPanaikintiThis is so beautiful! I love raspberries!
AtsakytiPanaikintiI am so with you, raspberry and chocolate are a dream team. The cake looks splendid, Medeja.
AtsakytiPanaikintiHave a lovely weekend!
Angie
Thanks, Angie! :)
PanaikintiWish I can have a slice of this deliciousness. I'm drooling.
AtsakytiPanaikintiHope you're having a wonderful weekend.
Blessings, Kristy
Thanks, Kristy! I wish I could share it :)
PanaikintiThis is such a beautiful cake! Love raspberries and chocolate!
AtsakytiPanaikintiDefinitely great cake, Kelly ;)
PanaikintiTempting combo, love this cake....
AtsakytiPanaikintiThanks, T&T!
PanaikintiŠitas grynai mano tipo :) niam
AtsakytiPanaikinti