Pagal/ Source BlahnikBaker
Produktai:
2,25 stiklinės miltų
0,75 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės pieno
1 greipfruto žievelė, tarkuota (aš dėjau mažiau, maždaug 1 v.š.)
1 a.š. apelsino žievelės, tarkuotos
1 a.š. citrinos žievelės, tarkuotos
3 v.š. greipfruto sulčių
1,25 stiklinės sviesto, kambario temperatūros (aš dėjau mažiau, 200 gr.)
1,5 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
Glaistui:
0,25 stiklinės greipfruto sulčių
1 stiklinė cukraus pudros
Greipfruto žievelės papuošimui
Gaminimo procesas:
Products:
2.25 cups flour
0.75 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.25 tsp salt
0.5 cup milk
Zest of 1 grapefruit, grated ( I used less, about 1 tbsp)
1 tsp orange zest, grated
1 tsp lemon zest, grated
3 tbsp grapefruit juice
1.25 cup butter, room temperature (I used less, 200 gr.)
1.5 cups sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
For the Glaze:
0.25 glass grapefruit juice
1 cup powdered sugar
Grapefruit zest for garnish
Method:
Kas skaniau už citrininį kepinį? O kas už apelsininį? Keksas, kuriame viename yra citrinos, apelsinai ir greipfrutai.
Ką dariau kitaip nei originaliame recepte: dėjau mažiau greipfruto žievelės, kadangi bijojau perdaug kartaus ir intensyvaus greipfruto skonio. Manau 1 v.š. tarkuotos greipfruto žievelės tikrai už teko. Taip pat sugebėjau neapsižiūrėti laiku ir neturėjau cukraus pudros glaistui.. Skanu buvo ir be jo, bet jei galėčiau rinktis būtinai daryčiau su glaistu.
Ką dariau kitaip nei originaliame recepte: dėjau mažiau greipfruto žievelės, kadangi bijojau perdaug kartaus ir intensyvaus greipfruto skonio. Manau 1 v.š. tarkuotos greipfruto žievelės tikrai už teko. Taip pat sugebėjau neapsižiūrėti laiku ir neturėjau cukraus pudros glaistui.. Skanu buvo ir be jo, bet jei galėčiau rinktis būtinai daryčiau su glaistu.
Produktai:
2,25 stiklinės miltų
0,75 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės pieno
1 greipfruto žievelė, tarkuota (aš dėjau mažiau, maždaug 1 v.š.)
1 a.š. apelsino žievelės, tarkuotos
1 a.š. citrinos žievelės, tarkuotos
3 v.š. greipfruto sulčių
1,25 stiklinės sviesto, kambario temperatūros (aš dėjau mažiau, 200 gr.)
1,5 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
Glaistui:
0,25 stiklinės greipfruto sulčių
1 stiklinė cukraus pudros
Greipfruto žievelės papuošimui
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 10 stiklinių talpos kekso formą.
Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Kitame dubenyje sumaišyti pieną, visas žieveles ir greipfruto sultis.
Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą ir cukrų iki purios šviesios masės (apie 5 minutes). Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Galiausiai sudėti vanilės ekstraktą ir išplakti.
Nuolat plakant pakaitomis dalimis sudėti miltų ir pieno mišinius. Sudėti tešlą į paruoštą formą. Kepti kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla (apie 45 minutes).
Išėmus iš orkaitės leisti 10 minučių atvėsti formoje, tuomet išimti ir palikti pilnai atvėsti ant grotelių.
Glaistui sumaišyti sultis su cukraus pudra iki vientisos masės. Jei reikia išpilti šiek tiek daugiau sulčių arba cukraus pudros. Užpilti glaistą ant atvėsusio kekso, viršų papuošti greipfruto žievele.
What is tastier than bakes lemon goodies? And what is better than the ones with the orange? Pound cake that has lemons, oranges and grapefruit in it!
What I did different than in the original recipe: I used less grapefruit zest, because I was afraid the pound cake might have too bitter and intense grapefruit flavor. I think 1 tablespoon of grated grapefruit zest was enough. I also managed to overlook that I did not have any icing sugar left at home.. Though pound cake was good, if I had icing sugar I would definitely serve it with the glaze.
What I did different than in the original recipe: I used less grapefruit zest, because I was afraid the pound cake might have too bitter and intense grapefruit flavor. I think 1 tablespoon of grated grapefruit zest was enough. I also managed to overlook that I did not have any icing sugar left at home.. Though pound cake was good, if I had icing sugar I would definitely serve it with the glaze.
Products:
2.25 cups flour
0.75 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.25 tsp salt
0.5 cup milk
Zest of 1 grapefruit, grated ( I used less, about 1 tbsp)
1 tsp orange zest, grated
1 tsp lemon zest, grated
3 tbsp grapefruit juice
1.25 cup butter, room temperature (I used less, 200 gr.)
1.5 cups sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
For the Glaze:
0.25 glass grapefruit juice
1 cup powdered sugar
Grapefruit zest for garnish
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease 10-cup bundt cake form.
In a medium bowl mix flour, baking powder, baking soda and salt. In another bowl, mix milk, all zests and grapefruit juice.
Using electric mixer beat together butter and sugar until fluffy and light (about 5 minutes). One by one beat in the eggs beating well after each. Finally, add vanilla extract and mix.
Constantly gradually alternating add flour and milk mixtures. Transfer the dough into the prepared baking form. Bake until a wooden skewer inserted comes out clean (about 45 minutes).
After removing from oven allow to cool 10 minutes in the form, then remove and leave to cool completely on the wire rack.
For the glaze mixed juice and icing sugar until smooth. If you need add some more juice or powdered sugar. Pour the glaze over the cooled cake, decorate the top with grapefruit zest.
Love the refreshing flavors of this pretty cake! The bright citrus flavors sound amazing!
AtsakytiPanaikintiI really like those flavors in it.
PanaikintiI love a good citrusy cake. This looks lovely!
AtsakytiPanaikintiThanks, Angie :)
PanaikintiYeah, I can't imagine more than 1 tablespoon of grapefruit zest in a cake. I adore pound cake and this one flavored by a trio of citrus sounds delicious!
AtsakytiPanaikintiIt was pretty interesting cake :) I really enjoyed it
PanaikintiUmmmm, mmm! This sounds like a great cake, Medeja! I love grapefruit and can imagine how delicious this is. It's definitely filled with a lot of citrus! Thanks for the recipe!
AtsakytiPanaikintiI love citrus in cake, yours looks awesome...
AtsakytiPanaikintiTHREE different citrus fruits?! I love it--I can only imagine what a great flavor this cake has!
AtsakytiPanaikinti