Makaronai su Vištiena ir Medaus- Citrinų Padažu/ Honey Lemon Chicken with Pasta

Pagal/ Source AverieCooks


Kartais man patinka tai, kad turiu tokią prabangą gamintis valgyti tik sau. Didžiausia problema būna nuspręsti ar noriu valgyt ir sugalvoti ką. Gaminti valgyti šeimai ir svečiams yra malonumas, bet tuo pačiu kartais būna ne taip lengva įtikti visiems. Mano vyrui priešingai nei man, nepatinka saldūs mėsos patiekalai, todėl su džiaugsmu pasigaminau sau makaronaus su vištiena ir medaus- citrinų padažu. Šis patiekalas tikrai nėra persaldus, medaus ir citrinų padaže labai geras saldumo ir rūgštumo balansas.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 20 minučių

Produktai:

225 gr, makaronų (išvirtų pagal instrukcijas)

0,5 stiklinės medaus
0,25 stiklinės citrinos sulčių
2 v.š. + 1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. obuolių sidro acto
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų
0,5 a.š. druskos
Šiek tiek raudonėlio (parisinktinai)
~ 700 gr. vištienos, pjaustytos kasnio dydžio gabaliukais

Gaminimo procesas:

Makaronus išvirti pagal instrukcijas, nusunkti.
Sumaišyti kartu medų, citrinos sultis, 2 v.š. alyvuogių aliejaus, actą, tarkuotą citrinos žievelę, pipirus, druską, raudonėlį.

Didelėje keptuvėje įkaitinti 1 v.š. aliejaus, sudėti vistieną pabarstyti pipirais ir ant vidutinės ugnies apkepti apie 5 minutes apverčiant, kad apkeptų iš visų pusių arba kol vištiena bus beveik pilnai iškepusi.

Tuomet į keptuvę supilti medaus ir citrinų padažą. Leisti pavirti apie 5 minutes arba kol padažas patirštės ir vištiena bus pilnai iškepusi.
Į keptuvę sudėti makaronus ir išmaišyti, kad viskas gerai susimaišytų. Patiekti.



Sometimes I like the fact that I have the luxury of cooking just for myself. The biggest problem is to decide if I want to eat and what. To cook for family and guests is a pleasure, but at the same time  sometimes it is not so easy to please everyone. My husband, unlike me, does not like sweet meat dishes, so I prepared myself money lemon chicken with pasta. This dish is not really too sweet, honey and lemon sauce has a very good balance of sweetness and sourness.
 

Servings: 4

Cooking time: about 20 minutes

Products:

225 g pasta (cooked according to the instructions)

0.5 cup of honey
0.25 cup lemon juice
2 tbsp + 1 tbsp olive oil
1 tbsp apple cider vinegar
2 tsp grated lemon zest
0.25 tsp ground black pepper
0.5 tsp salt
Oregano (optional)
~ 700 gr. chicken fillet, cut in bite-sized pieces

Method:

Cook pasta according to the instructions, drain and set aside.
Mix together honey, lemon juice, 2 tablespoons of olive oil, vinegar, lemon peel, pepper, salt, oregano.

In a large skillet heat 1 tablespoon of the oil, add chicken sprinkle with pepper and fry on medium heat for about 5 minutes turning until it's almost cooked on all sides.

Then add honey and lemon sauce. Let everything simmer for about 5 minutes or until sauce starts thickening and chicken will be completely done.
Add pasta into the frying pan and mix everything through. Serve immediately.

Komentarai

Rašyti komentarą