Pagal/ Source KitchenBoudoir
žiema. arbata. sausainiai. imbieras. Daugiau ir nelabai yra ką pridurti. Kaip šių sausainių tiesiog neįmanoma atsivalgyti galima suprasti tik pabandžius.
Produktai:
1 stiklinė cukraus
0,75 stiklinės kambario temperatūros sviesto
0,25 stiklinės melasos
1 kiaušinis, kambario temperatūros
2 stiklinės miltų, persijotų
2 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
2 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
4 v.š. smulkinto cukruoto imbiero
Gaminimo procesas:
Winter. tea. cookies. ginger. There is not much to add. The only way to understand how moreish these cookies is to try them.
Products:
1 cup sugar
0.75 cup butter, room temperature
0.25 cup molasses
1 egg, room temperature
2 cups flour, sifted
2 tsp baking soda
0.5 tsp salt
1 tsp cinnamon
2 tsp ground ginger
0.5 tsp ground cloves
4 tbsp candied ginger, chopped
Method:
žiema. arbata. sausainiai. imbieras. Daugiau ir nelabai yra ką pridurti. Kaip šių sausainių tiesiog neįmanoma atsivalgyti galima suprasti tik pabandžius.
Produktai:
1 stiklinė cukraus
0,75 stiklinės kambario temperatūros sviesto
0,25 stiklinės melasos
1 kiaušinis, kambario temperatūros
2 stiklinės miltų, persijotų
2 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
2 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
4 v.š. smulkinto cukruoto imbiero
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Išplakti iki kreminės masės cukrų, melasą ir sviestą. Įmušti kiaušinį ir išplakti.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo sodą ir prieskonius. Įmaišyti į sviesto masę kol susimaišys. Įmaišyti cukruotą imbierą. Iš tešlos suformuoti apie 16 kamuoliukų (aš dariau mažesnius sausainius, todėl gavosi daugiau), apvolioti cukruje ir sudėti ant kepimo skardos paliekant apie 5 cm tarpus, šiek tiek paspausti iš viršaus.
Kepti apie 8-10 minučių arba kol taps auksiniai geltonos spalvos. Išėmus iš orkaitės palikti ant skardos kol sausainiai pravės ir sukietės.
Winter. tea. cookies. ginger. There is not much to add. The only way to understand how moreish these cookies is to try them.
Products:
1 cup sugar
0.75 cup butter, room temperature
0.25 cup molasses
1 egg, room temperature
2 cups flour, sifted
2 tsp baking soda
0.5 tsp salt
1 tsp cinnamon
2 tsp ground ginger
0.5 tsp ground cloves
4 tbsp candied ginger, chopped
Method:
Preheat the oven to 180C. Line baking tray with baking paper.
Beat until creamy sugar, molasses and butter. Beat in the egg and combine.
In another bowl mix flour, baking soda and spices. Stir into the butter mixture until combined. Stir in candied ginger. Roll 16 balls (I made smaller cookies, so I got more), roll them to coat with sugar and place on a baking tray leaving about 5 cm space in between. Press slightly down to flatten.
Bake for about 8-10 minutes or until cookies are golden yellow. After removing from the oven leave on the baking tray to cook slightly and to firm.
Mmmmm! Your gingersnap cookies look great and I'd love to have one right now! They're on a pretty plate too! Thanks for the recipe!
AtsakytiPanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiLooking outside my window, I see dark clouds and chilly wind... I know that I need a cup of hot chocolate and a couple of your warming ginger cookies :D
Zoe
How true! Gingersnap cookies are my favourite winter cookies.
AtsakytiPanaikintiMoreish is my favorite word. I'm sure this cookie would be a favorite too.
AtsakytiPanaikintiOh, how I love ginger cookies! And with crystallized ginger makes them even better!!
AtsakytiPanaikintiCandied ginger has such a wonderful flavor! These cookies must be incredible!
AtsakytiPanaikinti