Pagal BakeForHappyKids
Padarysiu pertrauką nuo receptų su kava, bet ne ilgam. Nors..šie sausainiai puikiai tinka prie kavos. Jie tiesiog tirpsta burnoje ir yra taip paprastai pagaminami.
Pirmiausia juos pamačiau pas Zoe bloge, tuomet prisiminiau, kad kažką panašaus vaikystėje labai mėgau. Privalėjau juos išbandyti.
Vienetai: ~20
Produktai:
125 gr sviesto, labai minkšto
25 gr. cukraus pudros
0,25 a.š. kepimo miltelių
125 gr. miltų
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
50 gr. juodojo šokolado
Gaminimo procesas:
I will take a break from recipes with coffee, but not for long. Still..these biscuits are perfect with coffee. They just melt in your mouth and are very easy to make.
First, I saw them in Zoe's blog, then I remembered that something similar I used to love in childhood. I had to make them.
Makes: ~20 biscuits
Products:
125 grams butter, very soft
25 gr. caster sugar
0.25 tsp baking powder
125 gr. flour
0.5 tsp vanilla extract
50 gr. dark chocolate
Method:
Padarysiu pertrauką nuo receptų su kava, bet ne ilgam. Nors..šie sausainiai puikiai tinka prie kavos. Jie tiesiog tirpsta burnoje ir yra taip paprastai pagaminami.
Pirmiausia juos pamačiau pas Zoe bloge, tuomet prisiminiau, kad kažką panašaus vaikystėje labai mėgau. Privalėjau juos išbandyti.
Vienetai: ~20
Produktai:
125 gr sviesto, labai minkšto
25 gr. cukraus pudros
0,25 a.š. kepimo miltelių
125 gr. miltų
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
50 gr. juodojo šokolado
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 170C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Šaukštu išsukti sviestą su cukraus pudra iki vientisos masės. Tuomet išmaišyti vanilę. Kitame dubenyje sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Įsijoti miltus į sviesto masę ir išmaišyti kol gausis vientisa tešla.
Į konditerinį maišelį šaukštu sudėti tešlą. Ant kepimo popieriaus išspausti sausainius paliekant tarp jį tarpus. Kepti apie 13-15 minučių iki šviesiai auksinės spalvos. Išėmus iš orkaitės palikti 10 minučių skardoje, tuomet perkelti ant grotelių ir pabaigti vėsinti.
Šokoladą ištirpinti dubenyje virš verdančio vandens arba mikrobangų krosnelėje. Sausainius iki pusės įmerkti į šokoladą ir išdėlioti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti.
I will take a break from recipes with coffee, but not for long. Still..these biscuits are perfect with coffee. They just melt in your mouth and are very easy to make.
First, I saw them in Zoe's blog, then I remembered that something similar I used to love in childhood. I had to make them.
Makes: ~20 biscuits
Products:
125 grams butter, very soft
25 gr. caster sugar
0.25 tsp baking powder
125 gr. flour
0.5 tsp vanilla extract
50 gr. dark chocolate
Method:
Preheat the oven to 170C. Line baking trays with baking paper.
Using spoon beat well together butter and icing sugar until smooth. Then mix in vanilla. In another bowl, mix flour and baking powder. Sift in flour into butter mixture and mix until the mass until firm dough.
Spoon dough into a piping bag and pipe the dough into whirls or wavy fingers leaving some space between. Bake for about 13-15 minutes until light golden. After removing from the oven leave on the baking tray for 10 minutes, then transfer on the wire rack and cool completely.
Melt chocolate in a bowl over the boiling water or in the microwave. Dip one side of biscuits in chocolate and place on baking paper. Allow the chocolate to set before serving.
Simple and DIVINE; I adore them.
AtsakytiPanaikintiMe too :)
PanaikintiThey look so buttery and melt in mouth!
AtsakytiPanaikintiThey really are like that.
PanaikintiHi Medeja , so easy and quick , got to make them for m kids ,thanks for sharing :)
AtsakytiPanaikintiI am sure they would love it :)
PanaikintiWhat sweet little cookies! Perfect with my afternoon tea :)
AtsakytiPanaikintiThey are indeed!
PanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiI'm happy that you like this recipe and these cookies! You have baked them so well!
Zoe
Thanks for the recipe, Zoe! These cookies are really incredibly good!
Panaikinti