Trupininis Obuolių Pyragas/ Apple Pie Crumb Bars


Pagal/ Source ChocolateMoosey

Šiandien darbe rytinę arbatą gėrėm visas kolektyvas kartu ir kaip ir susitarėm nešėmės tai ką kepėm savaitgalį. Pirmoji žiemos diena, pirmoji naujos kolegės diena darbe, naujos savaitės ir mėnesio pradžia ir obuolių pyragas. Visai smagu būtų taip pradėti kiekvieną dieną.

Produktai:

Įdarui:

0,25 stiklinės vandens arba obuolių sidro
1 a.š. citrinos sulčių
0,25 stiklinės cukraus
1 v.š. krakmolo
0,5 a.š. cinamono
0,25 a.š. muskato riešuto
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
2 stiklinės pjaustytų, nuluptų obuolių gabaliukų
0,25 stiklinės kapotų pekano riešutų
0,25 stiklinės razinų

Pagrindui:

0,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,125 a.š. druskos
0,5 stiklinės šalto sviesto, smulkiai pjaustyto
1 kiaušinis

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C. 20x20 cm formą iškloti kepimo popieriumi.

Įdarui: Dideliame puode sumaišyti vandenį/ sidrą, citrinos sultis, cukrų, krakmolą, cinamoną, muskato riešutą ir gvazdikėlius. Ant vidutinės ugnies pavirti apie 2-3 minutes. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti vanilę, obuolius, riešutus ir razinas. Atvėsinti.

Pagrindui: Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Sudėti šaltą sviestą ir pirštais trinti kol susidarys trupiniai, įmušti kiaušinį ir įmaišyti. pasilikti apie 0,5 stiklinės trupinių, likusius įspausti į kepimo formos dugną. Paskleisti obuolių masę, užtrupinti likusius trupinius.

Kepti apie 35-40 minučių arba kol viršus bus auksiniai rudos spalvos. Pilnai atvėsinti prieš supjaustant ir patiekiant.


Today at work everyone had morning tea together and brought in what we have baked over the weekend. The first day of winter, the first day for a new colleague at work, start of a new week and month and apple bars. It would be so nice to start each day like this.


Products:
For the filling:

0,25 cup water or apple cider
1 tsp lemon juice
0,25 cup sugar
1 tbsp cornstarch
0,5 tsp cinnamon
0,25 tsp nutmeg
0,25 tsp ground cloves
0,5 tsp vanilla extract
2 cups apple, peeled and chopped
0,25 cup chopped pecans
0,25 cup raisins

For the Base:

0,5 cups sugar
1,5 cups flour
1 tsp cinnamon
0.5 tsp baking powder
0,125 tsp salt
0.5 cup cold butter, finely chopped
1 egg

Method:

Preheat the oven to 190C. Line 20x20 cm baking form with baking paper.

For the filling: In a large pan, combine the water/cider, lemon juice, sugar, cornstarch, cinnamon, nutmeg and cloves. Simmer on medium heat for about 2-3 minutes. Remove from heat and mix in the vanilla, apples, nuts and raisins. Let it cool.

For the base: In a large bowl, mix sugar, flour, cinnamon, baking powder and salt. Add the cold butter and rub with your fingers until it resembles the crumbs, add the egg and rub it with your fingers until you get crumbs. Reserve about 0.5 cup of crumbs, press in the remaining crumbs into the base of baking form. Spread the apple mixture and crumb the remaining mixture on top.

Bake for about 35-40 minutes or until top is golden brown. Cool completely before slicing and serving.

Komentarai

  1. Your fabulous apple pie bars are perfect for marking all those beginnings.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Jasna :) Really nice for such colder weather with tea.

      Panaikinti
  2. Streusel!!! Totally irresistible, Medeja. I bet your apple pie was gone first!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Streusel is my weakness! It looks incredible on these apple crumb bars! Totally delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Don't you just love summer?-)) So many fruit and berry desserts can be baked! Superb apple streusel!!!

    Hugs,

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja,

    These apple pie bars look awesome! I didn't know that I can use apple cider to cok apple filling... Thanks for sharing this great tip!

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oh, I LOVE these! Apple desserts are my favorite!!!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą