Vištiena Grietinėlės ir Parmezano Padaže su Saulėje Džiovintais Pomidorais/ Chicken in a Creamy Parmesan and Sundried Tomato Sauce

Pagal/ Source ClosetCooking

Paskutiniu metu kažkaip tradiciškai kartą per savaitę išbandau kokį naują vištienos patiekalą. Ši vištiena labai skani ypač dėl grietinėlės parmezano padažo, tikrai verta jo pasidaryti šiek tiek daugiau.


Porcijos: 4

Produktai:

1 v.š. aliejaus
4 vištos krūtinėlės, plonai išmuštos
2 skiltelės česnako, smulkintos
0,25 a.š. raudonųjų džiovintų pipirų
0,25 stiklinės baltojo vyno (arba vištienos sultinio)
0,75 stiklinės vištienos sultinio
0,5 stiklinės grietinėlės
0,25 stiklinės saulėje džiovintų pomidorų, smulkintų
0,25 stiklinės parmezano, tarkuoto
Druskos ir pipirų pagal skonį
0,25 stiklinės baziliko, smulkinto

Gaminimo procesas:

Puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir apkepti ant abiejų pusių iki gelsvai rudos spalvos kol vištiena bus iškepusi (apie 5 minutes). Išimti ant lėkštės.

Sudėti į puodą česnaką ir raudonuosiu pipirus, pakepinti apie minutę kol pakvips. Sudėti vyną, tuomet supilti sultinį, grietinėlę, saulėje džiovintus pomidorus ir parmezaną. Viską užvirti, sumažinti ugnį ir pavirti kol šiek tiek patirštės, apie 3-5 minutes.

Sudėti vištieną su visomis sultimis, pagal skonį įdėti druskos ir pipirų, nuimti nuo ugnies, įmaišyti baziliką.


Lately it has become the tradition that once a week I try a new chicken dish. This chicken is very tasty especially parmesan cream sauce, it is really worth it to make a little bit more of it.



Servings: 4

Products:

1 tbsp oil
4 chicken breasts, pounded thin
2 cloves garlic, minced
0.25 tsp red pepper flakes
0.25 cup white wine (or chicken stock)
0.75 cups chicken stock
0.5 cup cream
0.25 cup sun-dried tomatoes, chopped
0.25 cup Parmesan, grated
Salt and pepper to taste
0.25 cup basil, chopped

Method:

In a pan on medium heat, heat the oil, add chicken and fry on both sides to yellow brown and chicken is cooked through (about 5 minutes). Remove from the pan.

Add garlic and red pepper flakes in a pan, fry for about a minute or until it's fragrant. Add wine, then chicken stock, cream, sun-dried tomatoes and parmesan. Bring to the boil, reduce heat and simmer until sauce slightly thickens, about 3-5 minutes.

Put the chicken with all juices, add salt and pepper to taste, remove from heat, mix in basil.

Komentarai

Rašyti komentarą