Buffalo Orkaitėje Kepta Vištiena su Mėlynojo Pelėsinio Sūrio Padažu/ Oven Baked Buffalo Chicken with Blue Cheese Sauce
Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+
Porcijos: 4
Produktai:
1 kg vištienos kulšelių ir sparnelių
1 v.š. tabasko padažo
0,25 stiklinės pomidorų padažo
1 v.š. baltojo vyno acto
2+1 skiltelės česnako, smulkintos
1,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
0,5 a.š. kumino miltelių
Aliejaus
0,3 stiklinės majonezo
0,3 stiklinės grietinės
90 gr. minkšto sūrio su mėlynuoju pelėsiu
2,5 a.š. citrinos sulčių
Citrinos skiltelių patiekimui
Gaminimo procesas:
Servings: 4
Products:
1 kg chicken drumsticks and wings
1 tbsp Tabasco sauce
0.25 cup tomato sauce
1 tbsp white wine vinegar
2 + 1 cloves garlic, minced
1.5 tsp smoked paprika powder
0.5 tsp cumin powder
Oil
0.3 cup mayonnaise
0.3 cup sour cream
90 gr. soft blue cheese
2.5 tsp lemon juice
Lemon wedges to serve
Method:
Mano vienas mėgstamiausių vištienos patiekalų. Buffalo vištiena tokia skani, kad tiesiog visus kaulelius norisi nučiulpti. Ir tikrai nerekomenduoju praleisti padažo, be jo tikrai kažko tikrai trūktų. Jei sugebėsite sustoti po vieno gabaliuko - sveikinu. Bet garantuoju, kad niekas neatsilaikytų nepagriebęs dar vieno.
Porcijos: 4
Produktai:
1 kg vištienos kulšelių ir sparnelių
1 v.š. tabasko padažo
0,25 stiklinės pomidorų padažo
1 v.š. baltojo vyno acto
2+1 skiltelės česnako, smulkintos
1,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
0,5 a.š. kumino miltelių
Aliejaus
0,3 stiklinės majonezo
0,3 stiklinės grietinės
90 gr. minkšto sūrio su mėlynuoju pelėsiu
2,5 a.š. citrinos sulčių
Citrinos skiltelių patiekimui
Gaminimo procesas:
Vištieną sudėti į didelį dubenį. Sumaišyti kartu padažus, actą, 2 skilteles česnako, papriką ir kuminą. Pusę padažo pasilikti. Pusę padažo užpilti ant vištienos, išmaišyti, kad pasidengtų. Uždengti dubenį maistine plėvele ir palikti šaldytuve pasimarinuoti 4 valandoms.
Orkaitę įkaitinti iki 200C. Kepimo skardą iškloti folija, groteles patepti aliejumi. Vištieną išimti iš marinato, išdėlioti ant grotelių. Kepti apie 35 minutes, kartais ištraukiant iš orkaitės ir aptepant palikta puse marinato.
Majonezą sumaišyti su grietine, trupintu sūriu, skiltele česnako ir citrinos sultimis. Patiekti vištieną su sūrio padažu ir citrinos skiltelėmis.
This is one of my favorite chicken dishes. Buffalo chicken is so tasty, that you just would want to suck each bone. And I definitely do not recommend to skip the sauce, there would be something missing. If you manage to stop after one piece - congratulations. But I guarantee that no one could resist taking at least one more piece.
Servings: 4
Products:
1 kg chicken drumsticks and wings
1 tbsp Tabasco sauce
0.25 cup tomato sauce
1 tbsp white wine vinegar
2 + 1 cloves garlic, minced
1.5 tsp smoked paprika powder
0.5 tsp cumin powder
Oil
0.3 cup mayonnaise
0.3 cup sour cream
90 gr. soft blue cheese
2.5 tsp lemon juice
Lemon wedges to serve
Method:
Place chicken in a large bowl. Mix together sauces, vinegar, 2 cloves of garlic, paprika and cumin. Reserve half the sauce. Pour other half of the sauce over the chicken, toss to coat. Cover the bowl with cling wrap and leave in the refrigerator for 4 hours to marinate.
Preheat the oven to 200C. Line baking tray with the foil, spray or brush wire rack with the oil. Take chicken out of the marinade, place on the wire rack. Bake for about 35 minutes, sometimes removing from the oven and brushing with the remaining half of the marinade.
Mix mayonnaise with sour cream, crumbled cheese, garlic clove and lemon juice. Serve chicken with blue cheese sauce and lemon wedges.
No way I would leave out the sauce! The chicken looks very tasty.
AtsakytiPanaikintiMy husband would love this chicken! The blue cheese sauce sounds so good!
AtsakytiPanaikintiMy husband would love this chicken! The blue cheese sauce sounds so good!
AtsakytiPanaikinti