Pagal/ Source BakingSecrets
Produktai:
75 gr. sviesto, kambario temperatūros
175 gr. cukraus
250 gr. rikotos
3 kiaušiniai
125 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
Migdolų ploštelių pabarstymui
Gaminimo procesas:
Products:
75 gr. butter, room temperature
175 gr. sugar
250 gr. ricotta
3 eggs
125 gr. flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
Juice and zest of 1 lemon
Almond flakes for sprinkling
Method:
Minkštas, burnoje tirpstantis, citrina kvepiantis pyragas tiktų bet kokiam orui ir bet kuriam metų laikui. Sumaišyti produktus ir palaukti valandą kol pyragas keps, štai kaip paprasta pagaminti nepaprastai skanų pyragą. Kurį beje labai skanu patiekti su medum.
Produktai:
75 gr. sviesto, kambario temperatūros
175 gr. cukraus
250 gr. rikotos
3 kiaušiniai
125 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
Migdolų ploštelių pabarstymui
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo popieriumi iškloti 18 cm formą.
Sviestą ir cukrų išplakti iki purios masės. Tuomet įmaišyti kiaušinių trynius, rikotą, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir žievelę. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius ir išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą, išlyginti viršų ir pabarstyti migdolo plokštelėmis. Kepti apie 50-60 min arba, kol patikrinus mediniu iešmeliu centre jis nebeaplips tešla.
Soft, melting in the mouth, with lovely lemon scent..this cake great for any weather and any time of the year. You just need to mix products and wait patiently for an hour until cake is in the oven, that's how simple is to make this delicious cake. By the way it is very tasty served with honey.
Products:
75 gr. butter, room temperature
175 gr. sugar
250 gr. ricotta
3 eggs
125 gr. flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
Juice and zest of 1 lemon
Almond flakes for sprinkling
Method:
Preheat the oven to 180C. Line 18 cm baking form with baking paper.
Beat butter and sugar until fluffy. Then mix in the egg yolks, ricotta, vanilla extract, lemon juice and zest. Sift in flour and baking powder and mix. Beat egg whites until stiff and gently fold it into the dough.
Pour the batter into the prepared baking form, level the top and sprinkle almond flakes. Bake for about 50-60 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean.
That looks so delicious!
AtsakytiPanaikintiIt really was delicious :)
PanaikintiO liuks. Fainiai, kad ir tau patiko. Tikrai skanus pyragiukas ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū :) tikrai labai skanus ir paprastas
PanaikintiThe cake looks cute, just nice for 2!
AtsakytiPanaikintiYes. I make small cakes :) I would probably be able to make big ones..but I am afraid then I would finish big cake alone.
PanaikintiThat is a pretty cake. I love almond :D
AtsakytiPanaikintiThanks :) It is both pretty and delicious.
PanaikintiThis Looks Great
AtsakytiPanaikintiFOLLOW my Blog!!! Maybe we can follow each other!!!
http://rimanerenellamemoria.blogspot.de
I like the addiction of lemon flavor!
AtsakytiPanaikintiThe texture of this lemon ricotta cake looks so good. Love the honey!
AtsakytiPanaikinti