Makaronai su Raudonojo Vyno ir Kumpio Padažu/ Spaghetti with red wine and pancetta sauce

Pagal/ Source LoveAtEveryBite

Koks puikus dalykas yra vynas. Jį galima ir gerti, ir maistą pagardinti. Mano namuose visada galima rasti 2 dalykus- pieno šaldytuve ir vyno spintelėje.


Porcijos: 2

Produktai:

350 gr. spagetti makaronų
450 ml raudono vyno
2 v.š. tarkuoto parmezano
50 gr. Pancetta kumpio arba rūkytos kiaulienos
Aliejaus
Druskos ir pipirų

Gaminimo procesas:

Kumpį pakepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Kai jis bus traškus išimti.

Spagetti makaronus pavirti sūdytame vandenyje 5 minutes. Nusunkti, pasiliekant 1 stiklinę nuoviro.

Į puodą supilti vyną, užvirti ir pavirti apie 4-5 minutes kol alkoholis išgaruos. Sumažinti ugnį. Sudėti makaronus, likusį nuovirą ir kepintą kumpį ir pavirti kol padažas patirštės.

Nuimti nuo ugnies, įmaišyti parmezaną ir patiekti.


What a great thing is wine. You can drink it, or cook with it. In my home 2 things can be always found - milk in the refrigerator and wine in the cabinet.


Servings: 2

Products:

350 gr. spaghetti
450 ml red wine
2 tbsp grated parmesan
50 gr. Pancetta or bacon
Oil
Salt and pepper

Method:

In a bit of oil fry pancetta until crispy, then remove.

Boil spaghetti in salted water for 5 minutes. Drain, reserving 1 cup of liquid.

In a pan add the wine, bring to the boil and cook for about 4-5 minutes until the alcohol evaporates. Reduce heat. Add pasta, reserved liquid and fried pancetta, simmer until the sauce thickens.

Remove from heat, mix in parmesan and serve.

Komentarai

Rašyti komentarą