Pagal knygą/ Source Book Simple&Delicious Baking
Rome mirkytos razinos? Kas drįstų abejoti kad sausainiai su razinom mirkytom rome gali būt neskanūs. Tikrai ne aš. Romas+ razinos? Niekad neatsisakyčiau. Šie sausainiai gana paprastai pagaminami, bet jie tokie skanūs, kad 15 vnt laikyčiau viena porcija :)
Vienetai: 15
Produktai:
100 gr. razinų
150 ml romo
225 gr. sviesto, kambario temperatūros
140 gr. smulkaus cukraus
1 kiaušinio trynys, suplaktas
280 gr. miltų
Žiupsnelis druskos
Apelsininiam kremui:
175 gr. cukraus pudros
85 gr. sviesto, kambario temperatūros
2 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
1 a.š. romo
Gaminimo procesas:
Makes: 15
Products:
100 gr. raisins
150 ml rum
225 gr. butter, room temperature
140 gr. caster sugar
1 egg yolk, whisked
280 gr. flour
Pinch of salt
Orange cream:
175 gr. icing sugar
85 gr. butter, room temperature
2 tsp grated orange zest
1 tsp rum
Method:
Rome mirkytos razinos? Kas drįstų abejoti kad sausainiai su razinom mirkytom rome gali būt neskanūs. Tikrai ne aš. Romas+ razinos? Niekad neatsisakyčiau. Šie sausainiai gana paprastai pagaminami, bet jie tokie skanūs, kad 15 vnt laikyčiau viena porcija :)
Vienetai: 15
Produktai:
100 gr. razinų
150 ml romo
225 gr. sviesto, kambario temperatūros
140 gr. smulkaus cukraus
1 kiaušinio trynys, suplaktas
280 gr. miltų
Žiupsnelis druskos
Apelsininiam kremui:
175 gr. cukraus pudros
85 gr. sviesto, kambario temperatūros
2 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
1 a.š. romo
Gaminimo procesas:
Razinas sudėti į dubenį, užpilti romu ir palikti 15 minučių. Nusunkti razinas, pasiliekant romą.
Orkaitę įkaitinti iki 190C. 2 kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
Sviestą su cukrumi gerai išmaišyti mediniu šaukštu, gerai įmaišyti kiaušinio trynį. Įmaišyti 2 v.š. pasilikto romo. Įsijoti miltus ir druską, išmaišyti. Įmaišyti razinas.
Imti po v.š. tešlos ir dėti ant kepimo skardos paliekant tarpus, šiek tiek suploti viršų šakute. Kepti apie 10-15 minučių arba kol viršus bus auksinės spalvos. Palikti pravėsti formoje apie 10-15 minučių, tuomet perkelti ant grotelių ir pabaigti vėsinti.
Kremui persijoti cukraus pudrą, sudėti sviestą, apelsino žievelę ir romą. Viską labai gerai išplakti. Ant pusės sausainių užtepti kremo, suvožti likusiais sausainiais.
Rum soaked raisins? Who would dare to doubt that such cookies with rum raisins wouldn't be delicious. Definitely not me. Rum+ raisins? I would never refuse. These cookies are really easy to prepare , but they are so tasty that 15 cookies I would consider single serving :)
Makes: 15
Products:
100 gr. raisins
150 ml rum
225 gr. butter, room temperature
140 gr. caster sugar
1 egg yolk, whisked
280 gr. flour
Pinch of salt
Orange cream:
175 gr. icing sugar
85 gr. butter, room temperature
2 tsp grated orange zest
1 tsp rum
Method:
Add raisins in a bowl, pour the rum to cover them and leave for 15 minutes. Drain the raisins, reserving the rum.
Preheat the oven to 190C. Line 2 baking trays with baking paper.
Mix well butter and sugar using a wooden spoon, mix in the egg yolk. Add and mix in 2 tablespoons of reserved rum. Sift in the flour and salt. Fold in the raisins.
Using tablespoon scoop the dough and place on a baking tray leaving some space between, slightly flatten the top with a fork. Bake for about 10-15 minutes or until top is golden brown. Leave on the tray for about 10-15 minutes, then transfer on the wire rack and finish cooling.
Sift the icing sugar add the butter, orange zest and rum. Beat everything well until smooth. On half of the cookies spread the orange cream and sandwich with remaining cookies.
ohh yummy.i want them now
AtsakytiPanaikintiAhh vienas nemėgstamiausių ingredientų razinos :( visa kita - puiku :)
AtsakytiPanaikintiI love rum raisins in pie and ice cream. What a great idea to use them in cookies! These look delicious.
AtsakytiPanaikintiI adore rum raisins in any baked goods! These cookies look very delicious.
AtsakytiPanaikintiThey look super delicious...
AtsakytiPanaikintiThese sound so good and I wish I had one! Rum and raisins with orange cream, great flavors! Thanks for the recipe!
AtsakytiPanaikinti