Pagal/ Source DaringGourmet
Perskaičius receptą didelių vilčių į šį tortą nedėjau. Pagalvojau, kad su riešutų sviestu viskas skanu, bet tortas skambėjo perdaug paprastai. Pasirodo apsirikau. Šis tortas, ypač dėl kremo yra nuostabaus skonio. Aš dar pabaiginėdama nesibaigiančią uogienę be kremo plonu sluoksniu ant pagrindo užtepiau aviečių uogienės.
Na ką gi. Sveikinu save gimtadienio proga.
Produktai:
Pyragui:
1,5 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
0,3 stiklinės aliejaus
0,3 stiklinės žemės riešutų sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 stiklinė rūgpienio
1 a.š. vanilės ekstrakto
Kremui:
1 stiklinė žemės riešutų sviesto
0,5 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
3 stiklinės cukraus pudros
0,3-0,5 stiklinės grietinėlės kambario temperatūros
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 22 cm apvalią formą.
Vidutiniame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Dideliame dubenyje sudėti žemės riešutų sviestą, aliejų ir rudąjį cukrų. Išplakti elektriniu plaktuvu iki kreminės masės. Sudėti kiaušinius ir vanilės ekstraktą, viską išplakti.
Pakaitomis sudėti dalimis miltų mišinį ir rūgpienį, plakant kol viskas susimaišys. Jei bus šiek tiek neišplaktų gumulėlių nieko tokio, jei perplaksite pyragas bus sausas ir sunkus.
Supilti tešlą į paruoštą formą. Kepti apie 30 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis bus aplipęs keliais trupiniais.
Palikti 5 minutėms formoje, tuomet pabaigti vėsinti ant metalinių grotelių.
Kremui sudėti žemės riešutų sviestą ir sviestą. Plakti iki vientisos kreminės masės. Po stiklinę sudėti cukraus pudrą nuolat plakant. Po truputį nuolat plakant pilti grietinėlę kol gausis norima konsistencija.
Atvėsusį pyragą perpjauti per pusę. Pertepti kremu, vieną pusę, ant viršaus uždėti kitą pusę, aptepti kremu kraštus ir viršų.
After reading the recipe I didn't have high hopes for this cake. I thought that with peanut butter everything is good, but the cake sounded just too simple. It turns out I was wrong. This cake, especially the frosting tasted wonderful. I am still finishing jam so before spreading frosting I have spread some raspberry jam.
And happy birthday to me.
Products:
For the Cake:
1.5 cups flour
2 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp salt
0.3 cup oil
0.3 cup peanut butter
1 cup brown sugar
2 large eggs
1 cup buttermilk
1 tsp vanilla extract
For the Frosting:
1 cup peanut butter
0.5 cup butter, room temperature
3 cups powdered sugar
0.3-0.5 cup heavy cream, room temperature
The cooking process:
Preheat the oven to 180C. Grease 22 cm round baking form.
In a medium bowl, sift the flour, baking powder, baking soda and salt. In a large bowl add peanut butter, brown sugar and oil. Beat with an electric mixer until creamy and smooth. Beat in the eggs and vanilla extract, beat everything until incorporated.
Alternating add gradually the flour mixture and buttermilk beating until incorporated. If there are some lumps it's ok, if you overbeat the cake will be dry and heavy.
Pour the batter into the prepared form. Bake about 30 minutes or until wooden skewer inserted comes out with few moist crumbs.
Leave for 5 minutes in the form, then finish cooling on a wire rack.
For the frosting add together peanut butter and butter. Beat with electric mixer until smooth and creamy creamy. One cup at the time add the powdered sugar beating continuously. Gradually while beating add the cream until you get the desired spreadable consistency.
Cut cooled cake cut in half horizontally. Spread frosting on one half then sandwich with the other half of the cake, spread the remaining frosting on top and on the sides.
Perskaičius receptą didelių vilčių į šį tortą nedėjau. Pagalvojau, kad su riešutų sviestu viskas skanu, bet tortas skambėjo perdaug paprastai. Pasirodo apsirikau. Šis tortas, ypač dėl kremo yra nuostabaus skonio. Aš dar pabaiginėdama nesibaigiančią uogienę be kremo plonu sluoksniu ant pagrindo užtepiau aviečių uogienės.
Na ką gi. Sveikinu save gimtadienio proga.
Produktai:
Pyragui:
1,5 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
0,3 stiklinės aliejaus
0,3 stiklinės žemės riešutų sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 stiklinė rūgpienio
1 a.š. vanilės ekstrakto
Kremui:
1 stiklinė žemės riešutų sviesto
0,5 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
3 stiklinės cukraus pudros
0,3-0,5 stiklinės grietinėlės kambario temperatūros
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 22 cm apvalią formą.
Vidutiniame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Dideliame dubenyje sudėti žemės riešutų sviestą, aliejų ir rudąjį cukrų. Išplakti elektriniu plaktuvu iki kreminės masės. Sudėti kiaušinius ir vanilės ekstraktą, viską išplakti.
Pakaitomis sudėti dalimis miltų mišinį ir rūgpienį, plakant kol viskas susimaišys. Jei bus šiek tiek neišplaktų gumulėlių nieko tokio, jei perplaksite pyragas bus sausas ir sunkus.
Supilti tešlą į paruoštą formą. Kepti apie 30 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis bus aplipęs keliais trupiniais.
Palikti 5 minutėms formoje, tuomet pabaigti vėsinti ant metalinių grotelių.
Kremui sudėti žemės riešutų sviestą ir sviestą. Plakti iki vientisos kreminės masės. Po stiklinę sudėti cukraus pudrą nuolat plakant. Po truputį nuolat plakant pilti grietinėlę kol gausis norima konsistencija.
Atvėsusį pyragą perpjauti per pusę. Pertepti kremu, vieną pusę, ant viršaus uždėti kitą pusę, aptepti kremu kraštus ir viršų.
After reading the recipe I didn't have high hopes for this cake. I thought that with peanut butter everything is good, but the cake sounded just too simple. It turns out I was wrong. This cake, especially the frosting tasted wonderful. I am still finishing jam so before spreading frosting I have spread some raspberry jam.
And happy birthday to me.
Products:
For the Cake:
1.5 cups flour
2 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp salt
0.3 cup oil
0.3 cup peanut butter
1 cup brown sugar
2 large eggs
1 cup buttermilk
1 tsp vanilla extract
For the Frosting:
1 cup peanut butter
0.5 cup butter, room temperature
3 cups powdered sugar
0.3-0.5 cup heavy cream, room temperature
The cooking process:
Preheat the oven to 180C. Grease 22 cm round baking form.
In a medium bowl, sift the flour, baking powder, baking soda and salt. In a large bowl add peanut butter, brown sugar and oil. Beat with an electric mixer until creamy and smooth. Beat in the eggs and vanilla extract, beat everything until incorporated.
Alternating add gradually the flour mixture and buttermilk beating until incorporated. If there are some lumps it's ok, if you overbeat the cake will be dry and heavy.
Pour the batter into the prepared form. Bake about 30 minutes or until wooden skewer inserted comes out with few moist crumbs.
Leave for 5 minutes in the form, then finish cooling on a wire rack.
For the frosting add together peanut butter and butter. Beat with electric mixer until smooth and creamy creamy. One cup at the time add the powdered sugar beating continuously. Gradually while beating add the cream until you get the desired spreadable consistency.
Cut cooled cake cut in half horizontally. Spread frosting on one half then sandwich with the other half of the cake, spread the remaining frosting on top and on the sides.
Happy Birthday, Medeja!
AtsakytiPanaikintiI love peanut butter and your cake looks super!
Thanks, Angie! I really enjoyed it :)
PanaikintiI am obsessed with everything peanut butter, but now I'm wondering why I have never made a peanut butter cake??? This sounds SO good. Like a peanut butter and jam sandwich but 100x better :)
AtsakytiPanaikintiIt is, indeed! You must try ;)
PanaikintiI love peanut butter in everything and this cake looks absolutely yumm
AtsakytiPanaikintiThanks, Gloria :) it is very yumm :)
PanaikintiSo much better than a pb sandwich! It looks like you added some jam/jelly, too! Yum!
AtsakytiPanaikintiYes. I added some jam, but I am sure even without it the cake would have been just beautiful :)
PanaikintiWhat a lovely cake!
AtsakytiPanaikintiThanks, T&T!
PanaikintiSimple cakes are the best and this is just a classic flavor combo!!
AtsakytiPanaikintiThis cake looks so amazing! Love that you added some jelly!
AtsakytiPanaikinti