Apelsininis Kuskusas su Razinomis ir Migdolais/ Orange, Raisin and Almond Couscous

Pagal/ Source VintageKitchenNotes

Kartais norisi kažko. Kažko tokio kitokio. Tiesą sakant turėjau kelis produktus (razinas ir apelsinus) ir norėjau rasti kažką nekasdieniško, bet skanaus. Nesaldaus ir tinkamo pietums. Apelsininis Kuskusas su Razinomis ir Migdolais buvo kaip tik tas patiekalas, kuriame buvo viskas ir dar daugiau. Šis kuskusas puikaus skonio, sotus, bet neapsunkinantis ir labai tiko su aviena.

 Porcijos: 4

Produktai:

1 stiklinė apelsinų sulčių
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 stiklinė kuskuso
0,3 stiklinės razinų
0,3 stiklinės migdolų, kapotų
0,3 stiklinės petražolių, kapotų
3 v.š. kalendros sėklų
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Ant nedidelės ugnies sausoje keptuvėje pakepinti kalendros sėklas. Tuomet sutrinti grūstuvu arba kavos malimo mašinėle, stengtis nesutrinti iki miltelių.

Vidutiniame dubenyje sumaišyti kuskusą. alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
Ant nedidelės ugnies užvirti apelsinų sultis su razinomis. Iškart nuimti nuo ugnies ir supilti į kuskusą. Uždengti ir palikti 5 minutėms.

Kuskusą išskirstyti šakute, sudėti migdolus, petražoles ir kalendros sėklas. Jei reikia įdėti pagal skonį dar druskos ir pipirų.
Aš patiekiau su kepta aviena.


I wanted something. Something different. Actually, I had a few products in mind (raisins and oranges) and wanted to find recipe with them. Savory and suitable for the lunch. Orange Couscous with raisins and almonds was exactly what I was looking for and even more. This couscous  tastes great, is satisfying, but not heavy and goes really well with lamb.


Servings: 4

Products:

1 cup orange juice
0.25 cup olive oil
1 cup couscous
0.3 cup raisins
0.3 cup almonds, chopped
0.3 cup parsley, chopped
3 tbsp coriander seeds
Salt and pepper to taste

Method:

On a low heat in dry frying pan fry coriander seeds, be careful not to burn them. Then crush with the pestle or in a coffee mill, try not to powder them.

In a medium bowl, mix couscous, olive oil, salt and pepper.
On a low heal bring to the boil orange juice and raisins. Immediately remove from the heat and pour over the couscous. Cover and leave for 5 minutes.

Fluff couscous with a fork, add almonds, parsley and coriander seeds. If necessary add salt and pepper to taste.
I served with grilled lamb.

Komentarai

Rašyti komentarą