Pagal/ Source Liberte
Produktai:
1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės maltų migdolų
2 vidutinių apelsinų žievelė, tarkuota
0.25 stiklinės džiovintų spanguolių
0,25 stiklinės cukraus
0,6 stiklinės jogurto (naudojau naturalų)
0,25 stiklinės aliejaus (daržovių)
0,25 stiklinės apelsinų sulčių
2 kiaušiniai
Gaminimo procesas:
This pretty sunny yellow cake with lovely orange flavor and dried cranberries. The only thing I would do different - add less orange zest. But otherwise this cake is really great.
Products:
1 cup flour
0.5 cup almond meal
Zest from 2 medium oranges, grated
0,25 cup dried cranberries
0,25 cup sugar
0,6 cup yogurt (I used natural)
0,25 cup oil (vegetable)
0,25 glass orange juice
2 eggs
Method:
Toks gana nerudeniškas saulėtai gelsvas apelsinų skonio pyragas su džiovintomis spanguolėmis. Vienintelis dalykas ką daryčiau kitaip- mažiau apelsino žievelės. O visais kitais atžvilgiais jis tikrai puikus.
Produktai:
1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės maltų migdolų
2 vidutinių apelsinų žievelė, tarkuota
0.25 stiklinės džiovintų spanguolių
0,25 stiklinės cukraus
0,6 stiklinės jogurto (naudojau naturalų)
0,25 stiklinės aliejaus (daržovių)
0,25 stiklinės apelsinų sulčių
2 kiaušiniai
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 22 cm kepimo formą.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, maltus migdolus, apelsino žievelę ir spanguoles. Kitame dubenyje suplakti kartu cukrų, jogurtą, aliejų, sultis ir kiaušinius.
Supilti šlapius produktus į sausu ir išmaišyti.
Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 35 minutes (aš kepiau 45 minutes) arba kol patikrinus mediniu iešmeliu centre jis nebeaplips tešla.
Patiekti šiltą pabarstytą cukraus pudra. Galima patiekti su plakta grietinėle, ledais arba jogurtu.
This pretty sunny yellow cake with lovely orange flavor and dried cranberries. The only thing I would do different - add less orange zest. But otherwise this cake is really great.
Products:
1 cup flour
0.5 cup almond meal
Zest from 2 medium oranges, grated
0,25 cup dried cranberries
0,25 cup sugar
0,6 cup yogurt (I used natural)
0,25 cup oil (vegetable)
0,25 glass orange juice
2 eggs
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease 22 cm baking form.
In a large bowl, mix the flour, almond meal, orange zest and cranberries. In another bowl whisk together sugar, yogurt, oil, juice and eggs.
Pour the wet ingredients into dry ingredients and mix until incorporated.
Pour the mixture into the baking form and bake for about 35 minutes (I baked for 45 minutes) or until a wooden skewer inserted in the centre comes out clean.
Serve warm dusted with icing sugar. Can be served with whipped cream, ice cream or yogurt.
What a wonderful autumnal cake!! Simple and delicious :)
AtsakytiPanaikintiThis definitely looks like a winner! I would love a slice with my tea now.
AtsakytiPanaikintilove your baking
AtsakytiPanaikintiPerfecy combo and so delicious...
AtsakytiPanaikintiA lovely, moist cake perfect for tea time.
AtsakytiPanaikintiLooks very moist, baking with almond flour is the best!
AtsakytiPanaikinti