Azijietiška Vištiena su Imbiero Sojų Padažu/ Asian Ginger-Soy Sauce Chicken

Pagal/ Source DavidLebovitz

Nusakyti kokia skani buvo ši vištiena man trūksta žodžių. Aš marinavau apie parą ir ji buvo nuostabiai minkšta, o padažas toks skanus, kad norisi suvalgyti iki paskutinio lašo.



Porcijos: 6-8

Produktai:

0,5 stiklinės (160 gr.) medaus
0,5 stiklinės (125 ml) sojos padažo
2 a.š. sezamų aliejaus
1 v.š. ryžių vyno acto
3 v.š. imbiero, tarkuoto
2 v.š. česnako, smulkinto
2-3 a.š. žuvies padažo (pasirinktinai)
8 vnt vištienos šlaunelių (apie 1,6 kg)

Gaminimo procesas:

Užspaudžiamame maišelyje sumaišyti medų, sojos padažą, sezamų aliejų, actą, imbierą, česnaką ir žuvies padažą (jei naudojate). Sudėti vištienos šlauneles, pamaišyti, kad šlaunelės pasidengtų marinatu ir užspausti maišelį. Palikti vištieną šaldytuve per naktį, kelis kartus apverčiant maišelį, kad vištiena pasimarinuotų iš visų pusių.

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Vištienos šlauneles oda žemyn vienu sluoksniu išdėlioti kepimo inde, ant viršaus užpilti padažu. Kepimo indo viršų sandariai apvynioti folija. Kepti apie 30 minučių.

Nuimti foliją, temperatūra padidinti iki 190C ir apversti šlauneles oda į viršų. Kepti dar apie 20-30 minučių kol padažas patirštės iki klevų sirupo konsistencijos.

Patiekti su ryžiais, daržovėmis arba makaronais.


It would be just impossible to describe how delicious was this chicken. I marinated it for about 24 hours and the meat was perfectly tender, sauce was so delicious that you just want to finish it until the last drop.


Servings: 6-8

Products:

0.5 cup (160 gr.) honey
0.5 cup (125 ml) soy sauce
2 tsp sesame oil
1 tbsp rice wine vinegar
3 tbsp ginger, grated
2 tbsp garlic, crushed
2-3 tsp fish sauce (optional)
8 chicken thighs (about 1.6 kg)

Method:

In a zip lock bag mix the honey, soy sauce, sesame oil, vinegar, ginger, garlic and fish sauce (if using). Add chicken thighs, stir to coat thighs with marinade and close the bag. Leave the chicken in the refrigerator overnight, turn few times to ensure that chicken is marinated on all sides.

Preheat the oven to 180C. Arrange chicken thighs skin down in a single layer in the baking dish, pour the sauce over. Wrap tightly the top of baking dish with a foil. Bake for about 30 minutes.

Remove the foil, increase the temperature to 190C and turn chicken thighs skin up. Bake for about 20-30 minutes until the sauce thickens to maple syrup consistency.

Serve with rice, vegetables or noodles.

Komentarai

Rašyti komentarą