Blynai su Ryžiais ir Kokosu/ Rice and Coconut Pancakes

Ne naujiena, kad namie nuo vakarienės užsilieka ryžių. Ir jei jų niekas nepasiima priešpiečiams į darbą galiausiai likučiai iškeliauja į šiukšlių dėžę. Šį kartą buvo likę apie stiklinę ryžių todėl šiek tiek pagailo išmesti.
Blynai su ryžiais ir kokosu gavosi minkšti ir purūs. Ir beje labai tiko su namine obuoliene.


Vienetai: 10-12

Produktai:

1 stiklinė virtų ryžių
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
0,5 stiklinės kokoso drožlių
0,3 stiklinės cukraus
0,75 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. cinamono
3 v.š. aliejaus arba tirpinto sviesto

Gaminimo procesas:

Ryžius užpilti pienu ir palikti maždaug valandai. Į ryžius su pienu įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Tuomet sudėti visus sausus produktus, gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti aliejų (sviestą).

Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies. Kiekvienam blynui pilti po kelis šaukštus tešlos, kepti kol paviršiuje pasirodys burbuliukai, tuomet apversti ir kepti kol kita pusė bus auksiniai rudos spalvos. Patiekti su uogiene.


Nothing new that at home after dinner I had left over rice. And if nobody takes it for lunch to work finally it ends up in the bin. This time, I had about a cup of the rice left from dinner, so I felt a bit sorry getting rid of it.
These rice and coconut pancakes turned out soft and fluffy. And by the way it tasted just great with apple jam.


Makes: 10-12 pancakes

Products:

1 cup cooked rice
1 cup milk
1 egg
0,5 cup desiccated coconut
0,75 cup flour
0,3 cup sugar
1 tsp baking powder
0,25 tsp cinnamon
3 tbsp oil or melted butter

Method:


Pour the milk over the cooked rice and leave for about an hour. Add egg to the rice with milk, mix well. Then add all dry ingredients, mix well. Finally, mix in the oil (or butter).

Heat the frying pan on the medium heat. Spread few tablespoons of batter for each pancake, fry until the bubbles appear, then flip over and fry until the other side is golden brown. Serve with jam.

Komentarai

Rašyti komentarą