Pagal/ Source Coles
Šiek tiek romo, razinų ir kekso savaitgaliui?
Esu bandžiusi kelis keksus su razinomis, bet tik dabar prisiruošiau išbandyti keksą su razinomis mirkytomis rome. Išbandžiau ir manau kepsiu vėl. Visi kas ragavo įvertino jį puikiai. Žaliųjų citrinų glaistas labai dera su saldžiu keksu ir razinomis.
Porcijos: 12
Produktai:
1 stiklinė razinų
0,5 stiklinės romo
1,3 stiklinės miltų
0,25 a.š. kepimo miltelių (aš dėjau 0,75 a.š.)
170 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,25 stiklinės smulkaus cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. druskos
3 dideli kiaušiniai
0,5 stiklinės rūgpienio
Glaistui:
1,75 stiklinės cukraus pudros
5 a.š. žaliosios citrinos žievelės, tarkuotos
7 a.š. žaliosios citrinos sulčių
3 a.š. romo
Gaminimo procesas:
A little bit of rum, raisins & cake for the weekend? I have tried few pound cakes with raisins (I really love them), but I have not tried rum raisin pound cake before. Now after I've tried it I think I will be making it again. Everyone who tried it rated it pretty highly. And I have to say that lime glaze suited really well sweet pound cake and raisins.
Servings: 12
Products:
1 cup raisins
0,5 cup rum
1,3 cups flour
0,25 tsp baking powder (I used 0,75 tsp)
170 gr. butter, room temperature
1,25 cups caster sugar
1 tsp vanilla extract
0,5 tsp salt
3 large eggs
0,5 cup buttermilk
For the Glaze:
1,75 cups icing sugar
5 tsp lime zest, grated
7 tsp lime juice
3 tsp rum
Method:
Šiek tiek romo, razinų ir kekso savaitgaliui?
Esu bandžiusi kelis keksus su razinomis, bet tik dabar prisiruošiau išbandyti keksą su razinomis mirkytomis rome. Išbandžiau ir manau kepsiu vėl. Visi kas ragavo įvertino jį puikiai. Žaliųjų citrinų glaistas labai dera su saldžiu keksu ir razinomis.
Porcijos: 12
Produktai:
1 stiklinė razinų
0,5 stiklinės romo
1,3 stiklinės miltų
0,25 a.š. kepimo miltelių (aš dėjau 0,75 a.š.)
170 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,25 stiklinės smulkaus cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. druskos
3 dideli kiaušiniai
0,5 stiklinės rūgpienio
Glaistui:
1,75 stiklinės cukraus pudros
5 a.š. žaliosios citrinos žievelės, tarkuotos
7 a.š. žaliosios citrinos sulčių
3 a.š. romo
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 170C. Ištepti riebalais 8 stiklinių talpos kekso formą.
Razinas su romu užvirti nedideliame puode ant vidutinės ugnies. Nuimti nuo ugnies ir išmaišyti. Palikti atvėsti.
Sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą, cukrų, vanilės ekstraktą ir druską iki purios šviesios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Nuolat maišant dalimis sudėti miltus ir rūgpienį, išmaišyti kol viskas susimaišys. Galiausiai įmaišyti razinų ir romo mišinį.
Supilti tešlą į kekso formą, kepti apie 1 val arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis aplips keliais trupiniais. Atvėsinti 10 min formoje, tuomet išimti ant serviravimo lėkštės ir pilnai atvėsinti.
Glaistui sumaišyti kartu cukraus pudrą, romą, žaliosios citrinos žievelę ir sultis kol gausis vientisos konsistencijos glaistas. Užpilti glaistą ant atvėsinto kekso.
A little bit of rum, raisins & cake for the weekend? I have tried few pound cakes with raisins (I really love them), but I have not tried rum raisin pound cake before. Now after I've tried it I think I will be making it again. Everyone who tried it rated it pretty highly. And I have to say that lime glaze suited really well sweet pound cake and raisins.
Servings: 12
Products:
1 cup raisins
0,5 cup rum
1,3 cups flour
0,25 tsp baking powder (I used 0,75 tsp)
170 gr. butter, room temperature
1,25 cups caster sugar
1 tsp vanilla extract
0,5 tsp salt
3 large eggs
0,5 cup buttermilk
For the Glaze:
1,75 cups icing sugar
5 tsp lime zest, grated
7 tsp lime juice
3 tsp rum
Method:
Preheat the oven to 170C. Grease 8 cup bundt cake pan.
Bring to the boil raisins and rum in a small saucepan over the medium heat. Remove from the heat and mix well. Leave to cool.
Mix the flour and baking powder. Using electric mixer beat well butter, sugar, vanilla extract and salt until fluffy and light. One by one beating continuously beat in the eggs. Gradually alternating add the flour and buttermilk mixing well after each addition. Finally, mix in raisin and rum mixture.
Pour the batter into prepared bundt form, bake for about 1 hour or until wooden skewer inserted comes out with few crumbs. Cool for 10 minutes in the form then take it out on the serving plate and cool completely.
For the glaze mix together the icing sugar, rum, lime zest and juice until a you get a smooth consistency. Pour the glaze over the cooled cake.
What a fantastic flavour combination!!! And so Christmassy too! xx
AtsakytiPanaikintiBookmarked this... Will try it soon n link back...looks absolutely delicious
AtsakytiPanaikintiI do love rum and sultanas! I bet this is a wonderful cake for afternoon coffee.
AtsakytiPanaikintiHi Medeja , Hmmmmmmmmm good . So moist . Pinning , making it for the holidays . :) Nee
AtsakytiPanaikintiWow, this pound cake looks amazing! I am loving the flavor combo :)
AtsakytiPanaikintiSuch a pretty looking pound cake and great for a cup of freshly brew tea or coffee.
AtsakytiPanaikintiThis pretty cake looks wonderful...
AtsakytiPanaikintiI love your Bundt pan! And your cake sounds spectacular!!!
AtsakytiPanaikintiI love the flavors of this wonderful bundt cake! The lime glaze looks so delicious!
AtsakytiPanaikinti