Obuolių Pyragų Savaitė: Apverstas Karamelinis Obuolių Pyragas/ Apple Pie Week: Caramel Apple Upside Down Cake

Pagal/ Source TheRecipeCritic

Anksčiau bandžiau apverstą slyvų pyragą, kuris nors ir buvo skanus sekančią dieną man jau nelabai patiko. Šis obuolių pyragas priešingai skanus buvo ir šiltas ir sekančią dieną.
Originaliame recepte jis buvo patiektas su plakta grietinėle, bet jis labai skanus ir su ledais ar tiesiog vienas prie kavos ar arbatos.



Produktai:

0,25 stiklinės sviesto
0,6 stiklinės rudojo cukraus
0,5 a.š. cinamono
2 vidutiniai obuoliai, išimtom sėklom, nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis
1,3 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. cinamono
0,25 a.š. druskos
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės sviesto arba margarino, kambario temperatūros
2 kiaušiniai
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 stiklinės pieno

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170C. Ištepti riebalais 22 cm kepimo formą.

Vidutiniame puode ištirpinti 0,25 stiklinės sviesto, sudėti rudąjį cukrų. Užvirti, tuomet nuimti nuo ugnies. Įmaišyti 0,25 a.š. cinamono. Tolygiai paskleisti ant kepimo formos dugno. Ant viršaus išdėlioti obuolių skilteles.

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, 0,5 a.š. cinamono ir druską. Dideliame dubenyje išplakti kartu 1 stiklinę cukraus su 0,5 stiklinės sviesto iki purios masės. Įmušti kiaušinius, sudėti vanilę, gerai viską išplakti.

Nuolat maišant pakaitomis sudėti miltų mišinį ir pieną iki vientisos masės. Supilti tešlą ant obuolių. Kepti apie 55-60 min arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeakibs tešla. 15 min atvėsinti ant grotelių.
Patiekti šiltą su plakta grietinėle arba ledais.

In the past I've tried upside down plum cake, which was delicious though I liked it more on the first day. The apple pie was delicious and I really enjoyed it both warm and also the next day.
In the original recipe it was served with whipped cream, but it's also very tasty with ice cream or alone just with coffee or tea.

Products:

0.25 cup butter
0.6 cup brown sugar
0.5 tsp cinnamon
2 medium apples, peeled and cut into thin slices
1.3 cups flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp cinnamon
0.25 tsp salt
1 cup sugar
0.5 cup butter or margarine, room temperature
2 eggs
0.5 tsp vanilla extract
0.25 cup milk

Method:

Preheat the oven to 170C. Grease 22 cm baking form.

In a medium pan melt 0.25 cup of butter, add brown sugar. Bring it to the boil, then remove from heat. Mix in 0.25 teaspoon of cinnamon. Evenly spread on a bottom of baking form. Arrange apple sliced on top.

In a bowl mix the flour, baking powder, 0.5 tsp of cinnamon and salt. In a large bowl beat together 1 cup of sugar and 0.5 cup of butter until fluffy. Beat in the eggs, add vanilla, beat everything well.

Alternating add flour mixture and milk until smooth. Pour the mixture over the apples. Bake for about 55-60 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Leave to cool for 15 minutes on the wire rack.
Serve warm with whipped cream or ice cream.

Komentarai

  1. Aš tokį kvailą klausimą turiu :D jau porą receptų iš jūsų blogo esu nusižiūrėjusi, bet mane vis sulaiko sviesto matavimas puodeliais/stiklinėmis. Jūs minkštą sviestą tiesiog dedate į stiklinę ir taip matuojate? Su skystais ar biriais produktais viskas aišku, bet sviesto matavimas stiklinėje skamba labai riebaluotai ir kažkaip sudėtingai. Klausimas keistokas, tačiau mane labai sudomino šis receptas :D ačiū!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš paprastai verčiu iš originalių receptų stiklinėmis, bet gera idėja paverst gramais. Matuoju apytiksliai 1 stiklinė ~ 226.80 gr, 0,5 stiklinės apie 115 gr.

      Panaikinti
  2. Very moist and delicious...I am too a fan of freshly baked upside down cakes.

    AtsakytiPanaikinti
  3. I love upside down cakes and this apple version looks incredible!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šitokį esu nusižiūrėjusi. Bandysiu drąsiau, kad jau patvirtinai, jog skanus :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą