Žemės Riešutų Sviesto Pudingas su Šokoladine Plakta Grietinėle/ Peanut Butter Pudding with Chocolate Whip Cream

Pagal/ Source IWashYouDry

Žemės riešutų sviesto pudingas tikrai gavosi labai skanus. Šokoladinę grietinėlę galima praleisti, bet rekomenduočiau išbandyti su ja. Su šokolado skonio grietinėle skonis tikrai kaip šokoladinių Reese's saldainių. Kitą kartą keisčiau tik vieną dalyką- dėčiau mažiau cukraus. 


Produktai:

0,5- 0,75 stiklinės cukraus
0,25 stiklinės krakmolo
0,25 a.š. druskos
2,5 stiklinės pieno
4 dideli kiaušinių tryniai
0,5 stiklinės žemės riešutų sviesto
2 v.š. sviesto, smulkiai pjaustyto
1 a.š. vanilės ekstrakto

Šokoladiniam Kremui:

0,5 stiklinės juodojo šokolado gabaliukų
1 stiklinė grietinėlės plakimui

Gaminimo procesas:

Vidutiniame dubenyje sumaišyti cukrų, krakmolą ir druską. Dalimis įmaišyti pieną, išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Įmaišyti kiaušinio trynius, galiausiai įmaišyti žemės riešutų sviestą. Žemės riešutų sviestas gali pilnai neišsimaišyti, bet tai nieko tokio, jis ištirps pašildžius.

Nuolat maišant pavirti pudingą ant vidutinės ugnies kol pasirodys burbuliukai (apie 8-10 min.). Sumažinti ugnį ir toliau virti nuolat maišant apie minutę. Nuimti nuo ugnies. perkošti per sietelį. Tuomet į karštą pudingą įmaišyti sviestą ir vanilę. Uždengti maistine plėvele, prispaudžiant tiesiogiai prie pudingo paviršiaus, palikti šaldytuve mažiausiai 3 valandoms. Prieš patiekiant išmaišyti.

Šokoladinei plaktai grietinėlei:
Nedideliame puode pakaitinti grietinėlę kol pasirodys burbuliukai. Užpilti grietinėlę ant šokolado gabaliukų, palikti 5 minutėms. Išmaišyti iki vientisos masės, tuomet palikti šaldytuve 10 minučių atvėsti. Išplakti elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Patiekti kartu su žemės riešutų sviesto pudingu.


Peanut butter pudding turned out very tasty. Chocolate whipped cream can be skipped, but I would definitely recommend to try with it. With chocolate whipped cream puddings really tasted like Reese's PB cups. Next time I would make only one change - using less sugar.


Products:

0,5- 0,75 cup sugar
0,25 cup cornstarch
0,25 tsp salt
2,5 cups milk
4 large egg yolks
0,5 cup peanut butter
2 tbsp butter, finely chopped
1 tsp vanilla extract

Chocolate cream:

0,5 cups dark chocolate pieces
1 cup whipping cream

Method:

In a medium bowl mix sugar, cornstarch and salt. Gradually add the milk, mix well so there would be no lumps. Mix in the egg yolks, and finally add the peanut butter. Peanut butter might not mix completely, but it's okay, it will melt when heated.

Boil the pudding mixing constantly over medium heat until bubbles appear (about 8-10 min). Reduce the heat and continue to cook stirring constantly for about a minute. Remove from heat. Strain through a sieve. Then mix in the butter and vanilla to the hot pudding. Cover with cling wrap pressing to the surface of the pudding, leave in the refrigerator for at least 3 hours. Stir before serving.

For the chocolate whipped cream:
In a small pan heat the cream until bubbles appear. Pour the cream over the chocolate, leave for 5 minutes. Stir until smooth, then leave to cool in the refrigerator for 10 minutes. Beat with an electric mixer until stiff peaks. Serve together with peanut butter pudding.

Komentarai

  1. Oh my gosh - you said so many of my favorite words! Peanut Butter Pudding with Chocolate Whip Cream sounds absolutely mouth-watering. YUM!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. PB and chocolate, a perfect marriage! The pudding looks delicious. Thanks for the recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  3. A great combo of flavours! It looks very delicious, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dear Medeja, I love peanut butter and would adore this pudding. xoxo Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tempting combo, I wish to grab one for me right away...

    AtsakytiPanaikinti
  6. I love chocolate and peanut butter together, looks amazing!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I showed your photo to my daughter and she lit up! She'd love your peanut butter puddin---I will have to treat her soon :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą