Kokosinis (Bounty skonio) Pyragas/ Bounty Bar Squares

Pagal/ Source ScientificallySweet

Šis kokosinis pyragas tikrai panašus į šokolado Bounty batonėlius. Pyragas skanus ir labai saldus todėl deja (o gal gerai) jo daug nesuvalgysi. Kokoso ir šokolado mylėtojams tiesiog būtina jį išbandyti. Rekomenduoju!

 Vienetai: 16

Produktai:
Pagrindui:
1 stiklinė (142 gr) miltų
0,25 stiklinės (55 gr) rudojo cukraus
0,25 a.š. druskos
5 v.š. (70 gr) sviesto, tirpinto

Kokosiniam sluoksniui:
2,5 stiklinės ( 160 gr.) kokoso drožlių
1 skardinė kondensuoto pieno
2 dideli kiaušiniai, suplakti
0,125 a.š. druskos

Viršui:
150 gr. šokolado, smulkinto
2 v.š. (28 gr) sviesto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti kepimo popierium 20x20 cm kepimo formą.

Sumaišyti kartu miltus, rudąjį cukrų ir druską. Supilti tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Įspausti gautą masę į kepimo formos dugną ir kepti 15 minučių iki auksiniai rudos spalvos. Išėmus iš orkaitės palikti šiek tiek pravėsti kol paruošite įdarą. Sumažinti temperatūrą orkaitėje iki 160C.

Sumaišyti kartu kokoso drožle, kondensuotą pieną, kiaušinius ir druską kol viskas gerai susimaišys. Paskleisti tolygiu sluoksniu ant pagrindo. Kepti apie 20-25 min (aš kepiau 30 min) arba kol bus auksinės spalvos. Išėmus iš orkaitės pilnai atvėsinti.

Viršui ištirpinti kartu šokoladą ir sviestą dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu, išmaišyti iki vientisos masės. Paskleisti šokoladą ant atvėsinto pyrago viršaus, palikti šaldytuve sustingti Supjaustyti gabaliukais prieš patiekiant.


Bounty Bar Squares really like the Bounty chocolate bars. This cake is very tasty and sweet so unfortunately (or maybe it's actually good) you wouldn't be able to have a lot at once. Coconut and chocolate lovers really need to try it. Highly recommend it!


Makes: 16 bars

Products:
For the base:
1 cup (142 gr) flour
0,25 cup (55 gr) brown sugar
0,25 tsp salt
5 tbsp (70 gr) butter, melted

For the coconut layer:
2,5 cups (160 gr), desiccated coconut
1 can sweetened condensed milk
2 large eggs, lightly beaten
0,125 tsp salt

For the top:
150 gr. dark chocolate, chopped
2 tbsp (28 gr) butter

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 20x20 cm baking form with baking paper.

Mix together the flour, brown sugar and salt. Add the melted butter and mix well. Press the mixture into the bottom of the baking form and bake for 15 minutes until golden brown. Remove from the oven leave to cool while preparing the coconut layer. Reduce the heat to 160C.

Mix together coconut, condensed milk, eggs and salt until everything is well incorporated. Then evenly spread coconut mixture on the baked base. Bake for about 20-25 minutes (I baked for 30 minutes) or until golden. Remove from the oven and cool completely.

For the top melt together chocolate and butter in a bowl over a pan with boiling water, mix until smooth. Spread the chocolate on top of the cooled cake, leave in the refrigerator to set. Before serving cut into squares.

Komentarai

  1. Ummm, mmmm!!! Pass the plate this way please! They look delicious and love it with the coconut!

    AtsakytiPanaikinti
  2. These look amazing!! I'm not sure, I think I could eat a lot in one sitting!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Two words , deliciously yummy ... Happy Thanksgiving . :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Coconut and chocolate is a match made in heaven, looks delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dar tokio neteko matyti, bet jau jauciu burnoje kokosu skoni. Mmmm

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tiesiog dieviško skonio! Pagrindas traškus, kokosinis įdaras švelnus ir kreminis(visai kaip bounty), o kartusis šokoladas puikiai užbaigia šią skonių gamą!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki. Taip ir nesupratau, kokioje formoje geriau kepti. Ar tiks apvali torto forma 25 cm skersmens?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą