Pagal/ Source TreatNTrick
Produktai:
1 kg vištienos, pjaustytos gabaliukais
5 stiklinės basmati ryžių
5 dideli svogūnai, pjaustyti
6 vidutiniai pomidorai, pjaustyti
1 v.š. čili miltelių
1,5 v.š. biryani prieskonių
2 a.š. garam masala prieskonių
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
5 cm cinamono lazdelė
8 gvazdikėliai
8 kardamono ankštys
5 v.š. aliejaus/ sviesto
1 lauro lapas
7 stiklinės vandens
Druskos pagal skonį
0,5 citrinos sultys
Sutrinti:
5 česnako skiltelės
5 cm imbiero šaknies
10 žaliųjų čili
1 stiklinė kalendros kapų
0,25 stiklinės mėtų lapų
Marinatui:
1 stiklinė jogurto
2 v.š. imbiero ir česnako tyrės
1-2 v.š. čili prieskonių
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
Druskos pagal skonį
1 citrinos sultys
1 a.š. garam masala prieskonių
Gaminimo procesas:
Products:
1 kg chicken, cut into pieces
5 cups basmati rice
5 large onions, chopped
6 medium tomatoes, chopped
1 tbsp chili powder
1.5 tbsp biryani spices
2 tsp garam masala spice
0.5 tsp turmeric powder
5 cm cinnamon stick
8 cloves
8 cardamom pods
5 tbsp oil / butter
1 bay leaf
7 cups water
Salt to taste
0.5 lemon juice
Ground:
5 garlic cloves
5 cm ginger grated
10 green chilies
1 cup coriander leaves
0.25 cup mint leaves
For marinade:
1 cup yogurt
2 tbsp ginger and garlic paste
1-2 tbsp chili powder
0.5 tsp turmeric powder
Salt to taste
Juice of 1 lemon
1 tsp garam masala
Method:
Ryžiai su vištiena indiškai - aromatingas, sotus, skonio kupinas indiškas patiekalas. Patiekti galima su indišku jogurto padažu (raita), aštriu čatniu, nors man skanu ir visai be nieko papildomai.
Produktai:
1 kg vištienos, pjaustytos gabaliukais
5 stiklinės basmati ryžių
5 dideli svogūnai, pjaustyti
6 vidutiniai pomidorai, pjaustyti
1 v.š. čili miltelių
1,5 v.š. biryani prieskonių
2 a.š. garam masala prieskonių
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
5 cm cinamono lazdelė
8 gvazdikėliai
8 kardamono ankštys
5 v.š. aliejaus/ sviesto
1 lauro lapas
7 stiklinės vandens
Druskos pagal skonį
0,5 citrinos sultys
Sutrinti:
5 česnako skiltelės
5 cm imbiero šaknies
10 žaliųjų čili
1 stiklinė kalendros kapų
0,25 stiklinės mėtų lapų
Marinatui:
1 stiklinė jogurto
2 v.š. imbiero ir česnako tyrės
1-2 v.š. čili prieskonių
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
Druskos pagal skonį
1 citrinos sultys
1 a.š. garam masala prieskonių
Gaminimo procesas:
Sumaišyti dubenyje visus produktus skirtus marinatui, sudėti vištieną, gerai išmaišyti. Palikti pasimarinuoti 1-2 valandoms. Ryžius užpilti vandeniu ir palikti 30 minučių.
Dideliame puode įkaitinti sviestą, sudėti lauro lapus, cinamoną, cardamoną ir gvazdikėlius. Pakepinti maišant, tuomet sudėti svogūnus. Pakepinti kol svogūnai taps auksiniai rudos spalvos, įmaišyti pomidorus, kai jie suminkštės sudėti čili prieskonius, biryani prieskonius, ciberžolę, garam masalą ir sutrintus produktus. Maišant pakepti kol pakvips.
Sudėti vištieną, išmaišyti. Supilti 1 stiklinę vandens, išmaišyti, uždengti puodą ir pavirti vištieną apie 15 minučių. Tuomet viską išmaišyti, supilti 6 stiklines vandens, užvirti.
Sudėti ryžius ir druską. Virti kol vanduo išgaruos, nuimti nuo ugnies, palikti uždengus 10 minučių. Pašlakstyti rožių vandeniu, patiekti karštą su raita (jogurto padažu).
Chicken Biryani - aromatic, filling, full of flavor Indian dish. You can serve it with raita ( Indian yogurt sauce), a spicy chutney, although I find it quite tasty and without anything extra.
Products:
1 kg chicken, cut into pieces
5 cups basmati rice
5 large onions, chopped
6 medium tomatoes, chopped
1 tbsp chili powder
1.5 tbsp biryani spices
2 tsp garam masala spice
0.5 tsp turmeric powder
5 cm cinnamon stick
8 cloves
8 cardamom pods
5 tbsp oil / butter
1 bay leaf
7 cups water
Salt to taste
0.5 lemon juice
Ground:
5 garlic cloves
5 cm ginger grated
10 green chilies
1 cup coriander leaves
0.25 cup mint leaves
For marinade:
1 cup yogurt
2 tbsp ginger and garlic paste
1-2 tbsp chili powder
0.5 tsp turmeric powder
Salt to taste
Juice of 1 lemon
1 tsp garam masala
Method:
In a bowl mix all the ingredients for the marinade, add chicken, mix well. Leave it to marinate for 1-2 hours. Cover rice with water and leave for 30 minutes.
In a large pan heat the butter, add bay leaves, cinnamon, cloves and cardamom. Stir fry, then add onions. Saute until the onion is golden brown, mix in tomatoes and cook until they are soft. Then add chili, biryani spices, turmeric, garam masala and ground mixture. Stir fry until fragrant.
Add chicken and mix. Add 1 cup of water, mix and cover the pan, simmer the chicken for about 15 minutes. Then mix everything and add 6 cups of water, bring it to the boil.
Add the rice and salt. Simmer until the water has evaporated, turn the heat off and leave covered for another 10 minutes. Sprinkle rose water, serve hot with raita (yogurt sauce).
Comforting and delicious....exactly what I would love for the dinner!
AtsakytiPanaikintiYour rice must be very aromatic - such a beautiful dish! I love rice-))
AtsakytiPanaikintiHugs,
Yelena
Yum what a great dinner recipe.
AtsakytiPanaikintiThis is so packed with flavor!!
AtsakytiPanaikintiThis looks so good. I used to get this from a street vendor when I worked in NYC...always so so good and flavorful! I'm craving it now.
AtsakytiPanaikinti