Kalėdinių Receptų Savaitė: Juodojo Šokolado ir Romo Triufeliai/ Christmas Recipe Week: Dark Chocolate and Rum Truffles
Pagal žurnalą/ Source magazine Donna Hay
Vienetai: ~20
Produktai:
300 gr pyrago su džiovintais vaisiais (pirkto arba naminio)
1 v.š. tamsaus romo
200 gr + 200 gr juodojo šokolado, tirpinto
Kakavos pabarstymui
Gaminimo procesas:
Makes: ~20
Products:
300g fruitcake (store bought or homemade)
1 tbsp dark rum
200 gr + 200r g dark chocolate, melted
Cocoa for dusting
Method:
Romo skonio triufeliai gaminti naudojant vaisinį pyragą. Aš tiesą sakant paaukojau šiek tiek Kalėdinio pyrago jiems ir buvo verta. Triufeliai skanūs ir be to labai gražiai atrodo, todėl tiktų ir dovanoms.
Vienetai: ~20
Produktai:
300 gr pyrago su džiovintais vaisiais (pirkto arba naminio)
1 v.š. tamsaus romo
200 gr + 200 gr juodojo šokolado, tirpinto
Kakavos pabarstymui
Gaminimo procesas:
Į virtuvinį kombainą sudėti vaisinį pyragą ir romą ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti į dubenį su 200 gr tirpinto šokolado ir gerai išmaišyti. Palikti šaldytuve 30 min arba kol masė pradės stingti.
Imti po v.š. masės ir formuoti kamuoliukus, paėmus 2 šakutėmis panardinti kiekvieną iš jų į tirpintą šokoladą ir išdėlioti ant kepimo popieriaus. Palikti 1 valandai šaldytuve arba kol sustings. Prieš patiekiant pabarstyti kakava.
Rum truffles made with fruit cake are so good. I have to admit that I have sacrificed some of the Christmas cake to make them and it was worth it. Rum truffles are delicious and also very beautiful, so would look nice packed as present.
Makes: ~20
Products:
300g fruitcake (store bought or homemade)
1 tbsp dark rum
200 gr + 200r g dark chocolate, melted
Cocoa for dusting
Method:
Add the fruitcake and rum in a blender and process until combined. Add fruitcake in a bowl together with 200 grams of melted chocolate and mix well. Leave in the refrigerator for 30 minutes or until the mixture is just set.
Using tablespoon roll the mixture into balls, using 2 forks dip the truffles in the melted chocolate and place out on a sheet of baking paper. Leave in the refrigerator for 1 hour or until set. Before serving dust with cocoa.
That's what I called kill two birds with one stone :-))) These rum balls are totally irresistible, Medeja.
AtsakytiPanaikintiThanks, Angie! They are really good indeed :)
Panaikintilooks super yumm dear
AtsakytiPanaikintiYour truffle rum balls look gorgeous! I love that deep, dark chocolate and how smart to have hidden that fruit cake and rum inside.
AtsakytiPanaikintiThanks! They are really sooo good :D
PanaikintiI have been looking for a truffle recipe to try! The chocolate and rum combination sounds so good!
AtsakytiPanaikintiChocolate and rum really tastes good :D
PanaikintiWow, Medeja, they look so pretty and I can imagine how yummy they are!
AtsakytiPanaikintiThanks! They are really pretty and yummy!
PanaikintiWhat a clever idea, delicious!
AtsakytiPanaikintiThanks, T&T!
PanaikintiI bet these taste amazing! Perfect for the holidays!!!
AtsakytiPanaikinti