Kalėdinių Receptų Savaitė: Kalėdinis Pyragas su Džiovintais Vaisiais/ Christmas Recipe Week: Dried Fruit Christmas Cake
Pagal žurnalą/ Source magazine DonnaHay
Esu bandžiusi kelis Kalėdų pyragus su džiovintais vaisiais, šis pyragas man patiko tuo, kad jis gana drėgnas dėl dėto obuolio, be to be vaisių ir prieskonių dar naudojami migdolai. Tokio dydžio pyrago užteks visai šeimai, nes jis labai sotus.
Vietoje šerio aš naudojau portą.
Produktai:
3 stiklinės (450 gr) razinų
1,5 stiklinės (240 gr) auksinių razinų
0,5 stiklinės (95 gr) džiovintų figų
1 stiklinė (140 gr) kapotų migdolų
1 stiklinė (140 gr) datulių
1 stiklinė (170 gr) tarkuoto obuolio
1,25 stiklinės + 0,25 stiklinės šerio
300 gr sviesto, kambario temperatūros
1,25 stiklinės (220 gr) rudojo cukraus
2 vanilės ankštys, išimtom sėklom
4 kiaušiniai
2,5 stiklinės (375 gr) miltų, persijotų
0,25 a.š. kepimo sodos, persijotos
2 a.š. cinamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
0,25 a.š. muskato riešuto
Gaminimo procesas:
I have tried few Christmas cakes with dried fruit, this cake I liked because it's pretty moist because of the added apple, and beside the dried fruit and spices it has almonds. Such size cake is enough for the whole family, because it's filling.
Instead of sherry I actually used the port.
Products:
3 cups (450 gr) raisins
1,5 cups (240 gr) sultanas
0,5 cup (95 gr) dried figs
1 cup (140 gr) chopped almonds
1 cup (140 gr) dates
1 cup (170 gr) grated apple
1,25 cup + 0,25 cup sherry
300 gr butter, room temperature
1,25 cup (220 gr) brown sugar
2 vanilla pods, seeds removed
4 eggs
2,5 cups (375 gr) flour, sifted
0,25 tsp baking soda, sifted
2 tsp cinnamon
0,5 tsp ground cloves
0,25 tsp nutmeg
Method:
Esu bandžiusi kelis Kalėdų pyragus su džiovintais vaisiais, šis pyragas man patiko tuo, kad jis gana drėgnas dėl dėto obuolio, be to be vaisių ir prieskonių dar naudojami migdolai. Tokio dydžio pyrago užteks visai šeimai, nes jis labai sotus.
Vietoje šerio aš naudojau portą.
Produktai:
3 stiklinės (450 gr) razinų
1,5 stiklinės (240 gr) auksinių razinų
0,5 stiklinės (95 gr) džiovintų figų
1 stiklinė (140 gr) kapotų migdolų
1 stiklinė (140 gr) datulių
1 stiklinė (170 gr) tarkuoto obuolio
1,25 stiklinės + 0,25 stiklinės šerio
300 gr sviesto, kambario temperatūros
1,25 stiklinės (220 gr) rudojo cukraus
2 vanilės ankštys, išimtom sėklom
4 kiaušiniai
2,5 stiklinės (375 gr) miltų, persijotų
0,25 a.š. kepimo sodos, persijotos
2 a.š. cinamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
0,25 a.š. muskato riešuto
Gaminimo procesas:
Sudėti į dubenį razinas, auksines razinas, figas, migdolus, datules, obuolį ir 1,25 stiklinės šerio, viską išmaišyti. Uždengti ir palikti tamsioje, vėsioje vietoje 24 val, kartais pamaišant.
Orkaitę įkaitinti iki 140C. Sudėti į dubenį cukrų, sviestą ir vanilės ankštis ir plakti elektriniu plaktuvu iki šviesios, kreminės masės (apie 8 min). Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Sudėti išmirkytus vaisius, miltus, kepimo sodą, prieskonius ir gerai viską išmaišyti.
20 cm kepimo formą iškloti kepimo popierium. Tešlą perkelti į kepimo formą, išlyginti viršų. Kepti apie 2 val 25 min- 2 val 35 min. Kol pyragas vis dar šiltas ant viršaus užpilti papildomą 0,25 stiklinės šerio. Leisti atvėsti formoje.
I have tried few Christmas cakes with dried fruit, this cake I liked because it's pretty moist because of the added apple, and beside the dried fruit and spices it has almonds. Such size cake is enough for the whole family, because it's filling.
Instead of sherry I actually used the port.
Products:
3 cups (450 gr) raisins
1,5 cups (240 gr) sultanas
0,5 cup (95 gr) dried figs
1 cup (140 gr) chopped almonds
1 cup (140 gr) dates
1 cup (170 gr) grated apple
1,25 cup + 0,25 cup sherry
300 gr butter, room temperature
1,25 cup (220 gr) brown sugar
2 vanilla pods, seeds removed
4 eggs
2,5 cups (375 gr) flour, sifted
0,25 tsp baking soda, sifted
2 tsp cinnamon
0,5 tsp ground cloves
0,25 tsp nutmeg
Method:
Add into a bowl raisins, sultanas, figs, almonds, dates, apple and 1,25 cup sherry, mix everything. Cover and leave in a dark, cool place for 24 hours, stirring occasionally.
Preheat the oven to 140C. Add together sugar, butter and vanilla pods and beat well with an electric mixer until light, creamy (about 8 minutes). One by one beat in the eggs beating well after each. Add the soaked fruit, flour, baking soda, spices and mix everything well.
Line 20 cm baking form with baking paper. Transfer the mixture into the baking form, smooth the top. Bake for about 2 hours 25 min- 2 hours 35 min. While the cake is still warm pour on top additional 0,25 cup of sherry. Allow to cool in the form.
wow lots of fruits!! The cake must be very tasty, Medeja.
AtsakytiPanaikintiI love seeing Christmas recipes. I really like how moist this cake looks and sounds.
AtsakytiPanaikintiI think this is my favorite Christmas cake so far :)
PanaikintiHi Medeja,
AtsakytiPanaikintiYour Christmas fruit cake looks yummy!
Would you like to link your post with us at our Cook and Celebrate event at http://www.bakeforhappykids.com/2015/12/cook-and-celebrate-christmas-2015.html?
Just mention in your post with our events and links back and you can submit your post accordingly.
Cheers!
Zoe
That looks so tasty and perfect for Christmas!
AtsakytiPanaikintiThanks, Karen :)
PanaikintiLove how full of dried fruit this cake is! So pretty!
AtsakytiPanaikinti