Kalėdinių Receptų Savaitė: Meduolinis Pyragas su Kremu/ Christmas Recipe Week: Gingerbread Cookie Bars

Pagal/ Source TheGirlWhoAteEverything

Šis pyragas mane maloniai nustebino. Nors jis būtų labai skanus ir be kremo, bet rekomenduoju vis dėl to kremo nepraleisti. Meduolinis pyragas ne tik nuostabiai kvepia prieskoniais, bet ir paragavus tiesiog akimirksniu dingsta nuo stalo.


Vienetai: 20-24

Produktai:

0,5 stiklinės (110 gr) sviesto, ištirpinto
0,75 stiklinės cukraus
0,25 stiklinės rudojo cukraus
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,3 stiklinės melasos
1 kiaušinis
2 a.š. kepimo sodos
2 stiklinės miltų
1 v.š. cinamono
0,5 a.š. imbiero miltelių
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
0,25 a.š. malto muskato riešuto
0,5 a.š. druskos

Kreminio sūrio kremui:

0,5 stiklinės (110 gr) sviesto, kambario temperatūros
225 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
500 gr. (3,75 stiklinės) cukraus pudros
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C, ištepti riebalais 23x33 cm kepimo formą riebalais.

Dideliame dubenyje išplakti sviestą, cukrų, rudąjį cukrų, vanilę ir melasą iki vientisos kreminės masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Sudėti miltus, prieskonius ir druską, viską išmaišyti.

Tešlą įspausti į paruoštą kepimo formą. Kepti apie 15-20 min. Išėmus iš orkaitės atvėsinti formoje. Atvėsinus prieš supjaustant pabarstyti cukraus pudra arba ant viršaus paskleidus kremo. Pyragas labai skanus ir be nieko, bet rekomenduočiau kremą.

Kremui išplakti kartu kreminį sūrį ir sviestą. Sudėti cukraus pudrą ir vanilę. Plakti iki purios masės.


This cake me pleasantly surprised me, it was so good. Although it is very tasty and without cream cheese frosting, but I highly recommend not to miss it. Gingerbread bars really smell amazing and after tasting first one they will  disappear very fast.


Makes: 20-24 bars

Products:

0,5 cup (110 gr) butter, melted
0,75 cup sugar
0,25 cup brown sugar
0,5 tsp vanilla extract
0,3 cup molasses
1 egg
2 tsp baking soda
2 cups flour
1 tbsp cinnamon
0,5 tsp ginger powder
0,25 tsp ground cloves
0,25 tsp ground nutmeg
0,5 tsp salt

For the Cream cheese frosting:

0,5 cup (110 g) butter, at room temperature
225 gr. cream cheese, at room temperature
500 gr. (3,75 cup) icing sugar
1 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 180C, grease 23x33 cm baking form.

The large bowl beat butter, sugar, brown sugar, vanilla, and molasses until smooth. Add the egg and mix well. Add the flour, spices and salt, mix everything well.

Transfer the dough into the prepared baking for and press into the edges. Bake for about 15-20 minutes. Once removed from the oven let it cool in the form. After cooling before cutting dust with powdered sugar or spread cream cheese frosting on top. The bars are very tasty alone, but I would definitely recommend not to skip the frosting.

For the frosting beat well together cream cheese and butter. Add the icing sugar and vanilla. Beat until fluffy.

Komentarai

  1. Oh, I love gingerbread, but have never made it in bars like this. It's a must try, the bars look delicious! Thanks for the recipe!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I am too a fan of gingerbread. These cookie bars look terrific, esp. that cream cheese frosting.

    AtsakytiPanaikinti
  3. I love anything that tastes like gingerbread. This snack cake looks scrumptious!

    AtsakytiPanaikinti
  4. I adore ginger desserts---and that luscious cream cheese frosting is a perfect pairing!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love anything gingerbread and can't wait to try this.

    AtsakytiPanaikinti
  6. going to try this soon...bookmarked it..looks superb

    AtsakytiPanaikinti
  7. Just the perfect spiced holiday recipe to make now Medeja! Lovely!

    AtsakytiPanaikinti
  8. I bet these bars really do smell amazing. What a wonderful holiday treat with or without the frosting!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą