Pagal/ Source TechnicolorKitchen
Taip apsidžiaugiau radusi atpiginto marcipano. Gerai, kad nusipirkau tik 1 pakuotę, nes tuomet kai nusipirkau susimąsčiau, kad nors man jis labai patinka nežinau ką daryti.
Toks paprastas marcipaninis pyragas gavosi labai skanus. Nors pirmą gabaliuką valgiau su aviečių uogiene, paskui persigalvojau, jis labai skanus vienas su arbata kai niekas neužgožia migdolų skonio.
Produktai:
0,5 stiklinės (100 gr) cukraus
1 apelsino žievelė, tarkuota
1 žaliosios citrinos žievelė, tarkuota
250 gr. sviesto, kambario temperatūros
200 gr marcipano, smulkinto
4 kiaušiniai
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,3 stiklinės (45 gr) miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
0,5 stiklinės (60 gr) migdolų drožlių
Gaminimo procesas:
I was so happy to find marzipan with discount. Good that I bought only 1 package, because after I bought it I realized I don't know what to do with it.
This simple marzipan cake turned out very tasty. Though I had first slice with raspberry jam, after I have changed my mind, it's very delicious alone with tea when nothing is masking that lovely almond flavor.
Products:
0,5 cup (100 gr) sugar
1 orange zest, finely grated
1 lime zest, finely grated
250 gr. butter, room temperature
200 gr. marzipan, cut into pieces
4 eggs
0,5 tsp vanilla extract
0,3 cup (45 gr) flour
0,5 tsp baking powder
Pinch of salt
0,5 cup (60 gr.) flaked almonds
Method:
Taip apsidžiaugiau radusi atpiginto marcipano. Gerai, kad nusipirkau tik 1 pakuotę, nes tuomet kai nusipirkau susimąsčiau, kad nors man jis labai patinka nežinau ką daryti.
Toks paprastas marcipaninis pyragas gavosi labai skanus. Nors pirmą gabaliuką valgiau su aviečių uogiene, paskui persigalvojau, jis labai skanus vienas su arbata kai niekas neužgožia migdolų skonio.
Produktai:
0,5 stiklinės (100 gr) cukraus
1 apelsino žievelė, tarkuota
1 žaliosios citrinos žievelė, tarkuota
250 gr. sviesto, kambario temperatūros
200 gr marcipano, smulkinto
4 kiaušiniai
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,3 stiklinės (45 gr) miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
0,5 stiklinės (60 gr) migdolų drožlių
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 20cm apvalią formą, iškloti kepimo popierium.
Sumaišyti cukrų, apelsino ir žaliosios citrinos žieveles. Sudėti sviestą ir išplakti elektriniu plaktuvu iki purios ir šviesios masės. Sudėti marcipaną, gerai išplakti iki vientisos masės.
Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Sudėti vanilės ekstraktą, gerai viską išplakti. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišyti. Sudėti tešlą į paruoštą formą, išlyginti viršų, pabarstyti migdolų drožlėmis. Kepti apie 45 minutes arba kol pyragas bus auksinės spalvos ir patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.
Pilnai atvėsinti formoje, tuomet išimti ir patiekti.
I was so happy to find marzipan with discount. Good that I bought only 1 package, because after I bought it I realized I don't know what to do with it.
This simple marzipan cake turned out very tasty. Though I had first slice with raspberry jam, after I have changed my mind, it's very delicious alone with tea when nothing is masking that lovely almond flavor.
Products:
0,5 cup (100 gr) sugar
1 orange zest, finely grated
1 lime zest, finely grated
250 gr. butter, room temperature
200 gr. marzipan, cut into pieces
4 eggs
0,5 tsp vanilla extract
0,3 cup (45 gr) flour
0,5 tsp baking powder
Pinch of salt
0,5 cup (60 gr.) flaked almonds
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease and line with baking paper 20cm round baking form.
Mix sugar with orange and lime zest. Add butter beat with electric mixer until fluffy and light. Add marzipan, beat well until mixture is smooth.
One by one beating continuously beat in the eggs. Add vanilla extract, beat everything well. Sift in the flour, baking powder and salt. Mix everything. Transfer the dough into prepared form, smooth the top, sprinkle with almonds. Bake for about 45 minutes or until the cake is golden brown and the wooden skewer inserted comes out clean.
Cool completely in the form. Remove, cut into pieces and serve.
My husband is crazy for marzipan. This cake is perfect for our holiday afternoon tea snack, Medeja.
AtsakytiPanaikintii love all your cakes dear and this one adds to the list..ill be making marzipan soon for christmas...will save some marzipan to try this cake
AtsakytiPanaikintiPerfect beautiful cake!
AtsakytiPanaikintiI love almond cakes and the texture of this. I bake with almond paste a lot and it's similar to marzipan...now I am craving a slice with a cup of tea.
AtsakytiPanaikinti