Pagal žurnalą/ Source magazine SuperFoodIdeas
Anksčiau jautienos kepsnių nemanrinuodavau, įtindavau druska ir pipirais ir tiek. Pabandžiau marinuoti ir man visai patiko, kitąkart reikės pabandyti kitokį marinatą. Be to, aš palikau mėsą marinate ne kaip recepte rašoma 10 min, bet porai valandų. Ko vis dėl to nepagalvojau, kad galėjau iš likusio marinato padaryti padažą, tiesiog keptuvėje pakaitinti kol nugaruos ir patiekti su kepsniais.
Porcijos: 4
Produktai:
0,5 stiklinės raudonojo vyno
2 skiltelės česnako, smulkintos
1 v.š. smulkinto rozmarino
1 v.š. alyvuogių aliejaus
4x 125 gr jautienos nugarinės gabaliukai
Gaminimo procesas:
Servings: 4
Products:
0,5 cup red wine
2 cloves garlic, minced
1 tbsp chopped rosemary
1 tbsp olive oil
4x 125 gr beef rump steaks
Method:
Anksčiau jautienos kepsnių nemanrinuodavau, įtindavau druska ir pipirais ir tiek. Pabandžiau marinuoti ir man visai patiko, kitąkart reikės pabandyti kitokį marinatą. Be to, aš palikau mėsą marinate ne kaip recepte rašoma 10 min, bet porai valandų. Ko vis dėl to nepagalvojau, kad galėjau iš likusio marinato padaryti padažą, tiesiog keptuvėje pakaitinti kol nugaruos ir patiekti su kepsniais.
Porcijos: 4
Produktai:
0,5 stiklinės raudonojo vyno
2 skiltelės česnako, smulkintos
1 v.š. smulkinto rozmarino
1 v.š. alyvuogių aliejaus
4x 125 gr jautienos nugarinės gabaliukai
Gaminimo procesas:
Negiliame inde sumaišyti vyną, česnaką, romariną ir aliejų. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų. Sudėti jautieną, apversti. Uždengti ir palikti šaldytuve bent 10 min pasimarinuoti.
Jautieną prieš kepant išimti iš marinato, kepti ant įkaitinto grilio apie 3-4 min ant kiekvienos pusės arba pagal tai kaip gerai iškepusią jautieną mėgstate. Patiekti su bulvių koše.
Before I was never marinating steaks, I was just rubbing them with salt and pepper. This time I tried to to marinate stead in red wine marinade and I liked it, I am definitely planning to try some other marinade next time. Instead of 10 minutes as stated in the recipe I left the meat to marinate for few hours. What I realised too late was that I should have heated the leftover marinade in the frying pan until it's reduced and served with steaks.
Servings: 4
Products:
0,5 cup red wine
2 cloves garlic, minced
1 tbsp chopped rosemary
1 tbsp olive oil
4x 125 gr beef rump steaks
Method:
In a shallow dish mix wine, garlic, oil and rosemary. Add salt to taste and pepper. Add the beef, turn it to coat. Cover and leave in the refrigerator for at least 10 minutes.
Before grilling, remove the beef from the marinade, grill on a preheated grill for about 3-4 minutes on each side or according how well done you prefer. Serve with mashed potatoes.
What a delicious meal! This looks great.
AtsakytiPanaikintiRed wine sounds like a fabulous marinade for steak!
AtsakytiPanaikintiRed wine sounds like a fabulous marinade for steak!
AtsakytiPanaikinti