Pagal/ Source BBCGoodFood
Su šventėmis! Ir už naujas pradžias!
O kalbant apie pyragą.. obuoliai ir gervuogės puikai dera. O dar prie skanumo prisideda traškus pyrago viršus su lazdyno riešutais. Šis pyragas labai skanus vienas, bet jei turite vanilinių ledų.. visada galima paskaninti.
Produktai:
125 gr sviesto, kambario temperatūros
125 gr smulkaus cukraus
3 dideli kiaušiniai, suplakti
50 gr. maltų migdolų
100 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 obuoliai, išimtom sėklom, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis
100 gr. gervuogių
Viršui:
0,5 a.š. cinamono
2 v.š. rudojo cukraus
25 gr. sviesto, smulkiai pjaustyto
25 gr. lazdyno riešutų, pakepintų ir kapotų
Cukraus pudros pabarstymui
Gaminimo procesas:
One thing that I have learned- to leave. Sometimes to leave and start everything from the beginning is the best thing we can do for themselves. After returning with one suitcase into the warm night, having no home or a job I felt so happy..happier than I have been for a very long time. Sometimes it is best to leave so you could return to yourself.
Happy Easter! And for the fresh stars!
As for the cake .. apples and blackberries taste great together. Crunchy hazelnut topping makes it taste even better. This cake is very tasty alone but if you have vanilla ice cream feel free to serve it with ice cream make it taste even better.
Products:
125 gr. butter, room temperature
125 gr. sugar
3 large eggs, beaten
50 gr. ground almonds
100 gr. flour
1 tsp baking powder
2 apples, seeds removed, peeled and cut into wedges
100 gr. blackberries
For the topping:
0,5 tsp cinnamon
2 tbsp brown sugar
25 gr. butter, finely chopped
25 gr. hazelnuts, toasted and chopped
Icing sugar for dusting
Method:
Vienas dalykas ko išmokau- išeiti. Kartais išeiti ir pradėti viską iš naujo yra geriausia ką galime dėl savęs padaryti. Grįžusi su vienu lagaminu į šiltą naktį, be namų ir darbo jaučiausi tokia laiminga kaip seniai nebuvau jautusis.Kartais reikia išeiti..tam, kad sugįžtum į save.
Su šventėmis! Ir už naujas pradžias!
O kalbant apie pyragą.. obuoliai ir gervuogės puikai dera. O dar prie skanumo prisideda traškus pyrago viršus su lazdyno riešutais. Šis pyragas labai skanus vienas, bet jei turite vanilinių ledų.. visada galima paskaninti.
Produktai:
125 gr sviesto, kambario temperatūros
125 gr smulkaus cukraus
3 dideli kiaušiniai, suplakti
50 gr. maltų migdolų
100 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 obuoliai, išimtom sėklom, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis
100 gr. gervuogių
Viršui:
0,5 a.š. cinamono
2 v.š. rudojo cukraus
25 gr. sviesto, smulkiai pjaustyto
25 gr. lazdyno riešutų, pakepintų ir kapotų
Cukraus pudros pabarstymui
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 160C. Ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi 22 cm apvalią kepimo formą (aš naudojau 20 cm ir manau 22 cm pyragas būtų buvęs perplonas)
Dideliame dubenyje išplakti kartu sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Sudėti kiaušinius ir išplakti. Sudėti maltus migdolus, miltus, kepimo miltelius ir atsargiai išmaišyti.
Į mišinį sudėti 2/3 obuolių ir visas gervuoges. Atsargiai išmaišyti ir perkepti į paruoštą formą, išlyginti viršų. Ant viršaus pabarstyti likusiais obuoliais, tuomet ant viršaus pabarstyti cinamoną, rudąjį cukrų ir sviestą.
Kepti apie 50-55 min arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla. Išimti pyragą iš orkaitės, pabarstyti kepintais riešutais. Kai pyragas atvės pabarstyti cukraus pudra, supjaustyti ir patiekti.
One thing that I have learned- to leave. Sometimes to leave and start everything from the beginning is the best thing we can do for themselves. After returning with one suitcase into the warm night, having no home or a job I felt so happy..happier than I have been for a very long time. Sometimes it is best to leave so you could return to yourself.
Happy Easter! And for the fresh stars!
As for the cake .. apples and blackberries taste great together. Crunchy hazelnut topping makes it taste even better. This cake is very tasty alone but if you have vanilla ice cream feel free to serve it with ice cream make it taste even better.
Products:
125 gr. butter, room temperature
125 gr. sugar
3 large eggs, beaten
50 gr. ground almonds
100 gr. flour
1 tsp baking powder
2 apples, seeds removed, peeled and cut into wedges
100 gr. blackberries
For the topping:
0,5 tsp cinnamon
2 tbsp brown sugar
25 gr. butter, finely chopped
25 gr. hazelnuts, toasted and chopped
Icing sugar for dusting
Method:
Preheat the oven to 160C. Grease and line with baking paper 22cm round baking form (I used a 20 cm form and it was perfect, I think in 22 cm form cake would have been too thin).
In a large bowl, beat together butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs and beat well. Then add the ground almonds, flour, baking powder and mix carefully.
Fold in 2/3 of the apples and all blackberries. Gently mix and transfer into the prepared baking form, level the top. On top sprinkle remaining apples, then on top sprinkle cinnamon, brown sugar and butter.
Bake for about 50-55 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Remove the cake from the oven, sprinkle with toasted nuts. When the cake has cooled dust with icing sugar, cut and serve.
Happy Easter!
AtsakytiPanaikintiThanks! Happy Easter!
PanaikintiHappy Easter to you too! The cake looks so very inviting and great for the holiday brunch table.
AtsakytiPanaikintiHappy Easter, Angie! This cake is lovely for any occasion :)
PanaikintiHappy Easter , great cake . Nee;-)
AtsakytiPanaikintiThanks, Nee! Happy Easter!
PanaikintiGreat cake, I would've never thought to combine the two, but bet it's really delicious! Have a great week!
AtsakytiPanaikintiThis is a great combination, I definitely recommend it :)
PanaikintiWelcome back! I've missed you! This cake looks terrific!!
AtsakytiPanaikintiWonderful looking cake and I missed you a lot, I'm so happy you are back :)
AtsakytiPanaikinti