Mėsos Kukuliai Raudonojo Vyno Padaže/ Braised Meatballs in Red Wine Gravy

Pagal/ Source SpicySouthernKitchen

Kukulius gaminu nedažnai, tiksliai negaliu atsakyti kodėl. Tikriausiai todėl, kad kukuliai atrodo toks paprastas patiekalas. Bet paprastas tikrai nereiškia, kad ir skonis yra paprastas. Kukuliai raudonojo vyno padaže skamba puikiai, be to tiek patys kukuliai, tiek padažas labai skanūs.


Porcijos: 6

Produktai:

6 riekutės batono
1 stiklinė pieno
750 gr. maltos jautienos (7 -15% riebumo)
2 dideli kiaušiniai, suplakti
1 vidutinis svogūnas
0,5 stiklinės petražolių, kapotų
2 a.š. druskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
0,5 a.š. džiovintų čiobrelių
Miltų
2 v.š. sviesto
1,5 a.š. alyvuogių aliejaus
1,5 stiklinės raudonojo vyno
0,25 stiklinės pomidorų pastos
2,5 stiklinės sultinio

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Duoną sudėti į vidutinį dubenį ir užpylus pienu palikti 10 minučių. Tuomet nusunkti ir nugręžti pieną. Sudėti duoną į didelį dubenį, sudėti maltą jautieną, kiaušinius, smulkintą svogūną, petražoles, druską, pipirus ir čiobrelius. Viską rankomis gerai išmaišyti.

Formuoti apie 4 cm skersmens kukulius ir išdėlioti ant kepimo indų. Kepti apie 30 minučių. Leisti šiek tiek pravėsti.

Pabarstyti kukulius miltais. Ištirpinti didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies sviestą ir aliejų. Dalimis apkepti kukulius kol bus apkepę iš visų pusių (apie 3 minutes). Sudėti visus kukulius į keptuvę. Sumaišyti pomidorų padažą su vynu, supilti į keptuvę ir palaukti kol užvirs.

Pamaišant pavirti apie 5 minutes kol padažas patirštės. Supilti sultinį, pavirti kol padažas patirštės (apie 15 minučių). Pagal skonį įdėti pipirų ir druskos.


I don't make meatballs very often, I can not even answer why. Probably because meatballs seem such like a pretty ordinary dish. But ordinary dish doesn't mean that it also tastes ordinary. Meatballs in red wine gravy actually sound amazing, besides both meatballs and gravy are really very tasty.


Servings: 6

Products:

6 slices of white bread
1 cup milk
750 gr. minced beef (7 -15% fat)
2 large eggs, beaten lightly
1 medium onion, chopped
0.5 cup parsley, chopped
2 tsp salt
1 tsp black pepper
0.5 tsp dried thyme
Flour
2 tbsp butter
1.5 tsp olive oil
1.5 cups red wine
0.25 cup tomato paste
2.5 cups stock

Method:

Preheat the oven to 180C. Add the bread into medium bowl and pouring over the milk to cover, leave for 10 minutes. Then drain and squeeze the bread and discard the milk. Add bread in a large bowl, add the minced beef, eggs, chopped onion, parsley, salt, pepper and thyme. Using your hands mix everything well.

Roll about 4 cm meatballs and place them on a baking dish. Bake for about 30 minutes. Allow to cool a bit.

Dust meatballs with flour. Melt butter and oil in a large skillet over medium heat. Add meatballs in batches and fry until browned on all sides (about 3 minutes). Add all meatballs into the skillet. mix tomato sauce with wine, and pour into the skillet and bring to the boil.

Simmer for about 5 minutes until the sauce thickens. Add the stock and simmer until sauce thickens (about 15 minutes). Add pepper and salt to taste.

Komentarai

  1. Meatballs or meatloaf are my husband's favourite. The red wine gravy sounds terrific.

    AtsakytiPanaikinti
  2. We all love meatballs and these look very nice and moist, with that fabulous sauce!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Yum! I love meatballs and am always looking for new ways to make them.

    AtsakytiPanaikinti
  4. I love meatballs, but usually serve them with spaghetti. Yours look like a nice alternative :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. My son loves meatballs but we did without red wine..

    AtsakytiPanaikinti
  6. These really do sound delicious! Wish I was eating some right now!

    AtsakytiPanaikinti
  7. The red wine sauce sounds lovely! This looks like a perfect comfort food meal.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš irgi retai gaminu. Pagaminau a ala Ikea, suvalgėm pusę, o pusę užšaldžiau ir jei badas ar tinginys - bus galima išsitraukti :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą