Pagal ScientificallySweet
Vienetai: 24
Produktai:
1,75 stiklinės miltų
1,5 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
2/3 stiklinės (160 gr) sviesto, kambario temperatūros
1,3 stiklinės rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis, kambario temperatūros
1 didelis kiaušinio trynys, kambario temperatūros
1 a.š. melasos
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
Apvoliojimui:
0,5 stiklinės cukraus
Gaminimo procesas:
Today, my phone 'died'. Completely. I was very upset about that because these days without a phone we become completely incapacitated and confused. That's when you realize how addicted you are.
That was my excuse to make some cookies to comfort myself. I do not know why but usually cookies are so hard to resist. This does not happen with the cookies from the store, but if I bake at home..I start eating them as soon as I take them out of the oven. And they start disappearing really fast. I usually try to make half the ingredients, have no idea what would happen if I would make the whole batch.
If you had a bad day like me..here have a chewy brown sugar ginger cookie.
Makes: 24
Products:
1,75 cups flour
1,5 tsp ground ginger
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp salt
2/3 cup (160 gr) butter, room temperature
1,3 cups brown sugar
1 large egg, room temperature
1 large egg yolk, room temperature
1 tsp molasses
1,5 tsp vanilla extract
For rolling:
0,5 cup sugar
Method:
In a medium bowl, mix the flour, ginger, baking soda and salt.
In a large bowl, beat together butter and brown sugar until smooth. Mix in molasses. Mix in the egg until smooth. Finally mix in the yolk and vanilla extract.
Add the flour mixture into the butter mixture and stir mix everything until it is incorporated, do not overmix, the dough has to be soft and moist. Press the cling wrap directly on the surface of the dough and leave in the refrigerator for at least 3 hours or overnight.
Preheat the oven to 180C. Line 2 baking trays with baking paper.
Shape 2.5 cm diameter balls and roll them in sugar. Place on the baking trays leaving about 5 cm in between.
Bake until the cookies are golden brown and top is cracked (about 10 minutes). Allow the cookies to cool on the baking trays for about 30 minutes before moving them on the wire rack and let it cool completely.
Šiandien mano telefonas 'numirė'. Kas mane labai nuliūdino, nes šiais laikais be telefono mes tampame visai neįgaliais, pasimetusiais. Štai taip ir supranti, kad turi priklausomybę.
Ta proga reikėjo save paguosti. Nežinau kodėl taip jau būna su sausainiais (dažniausiai su sausainiais), kad jiems taip sunku atsispirti. Taip nenutinka su parduotuvėje pirkais sausainiais, bet jei kepu namie..ragavimas prasideda vos juos ištraukus iš orkaitės. O paskui jį kiekis mažėja labai greitai, bet nepastebimai. Aš dažniausiai stengiuosi kepti pusę nurodyto recepto kiekio, baisu pagalvot kas būtų jei kepčiau visą.
Ta proga reikėjo save paguosti. Nežinau kodėl taip jau būna su sausainiais (dažniausiai su sausainiais), kad jiems taip sunku atsispirti. Taip nenutinka su parduotuvėje pirkais sausainiais, bet jei kepu namie..ragavimas prasideda vos juos ištraukus iš orkaitės. O paskui jį kiekis mažėja labai greitai, bet nepastebimai. Aš dažniausiai stengiuosi kepti pusę nurodyto recepto kiekio, baisu pagalvot kas būtų jei kepčiau visą.
Jei ir jūsų diena ne iš geriausių štai imbierinis sausainis su ruduoju cukrumi.
Vienetai: 24
Produktai:
1,75 stiklinės miltų
1,5 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
2/3 stiklinės (160 gr) sviesto, kambario temperatūros
1,3 stiklinės rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis, kambario temperatūros
1 didelis kiaušinio trynys, kambario temperatūros
1 a.š. melasos
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
Apvoliojimui:
0,5 stiklinės cukraus
Gaminimo procesas:
Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, imbierą, kepimo sodą ir druską.
Dideliame dubenyje išplakti kartu sviestą ir rudąjį cukrų iki vientisos masės. Įmaišyti melasą. Įmaišyti kiaušinį iki vientisos masės. Įmaišyti trynį ir vanilės ekstraktą.
Sudėti miltų mišinį į sviesto masę ir išmaišyti, kol viskas susimaišyt, bet nepermaišyti kol gausis minkšta ir drėgna tešla. Tiesiai ant tešlos prispausti maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai 3 valandoms arba per naktį.
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti 2 kepimo skardas kepimo popieriumi.
Iš tešlos formuoti apie 2,5 cm skersmens kamuoliukus ir apvolioti cukruje. Išdėlioti ant kepimo skardų paliekant apie 5 cm tarpus.
Kepti kol sausainiai bus auksiniai rudos spalvos ir viršus sutrūkinės (apie 10 minučių). Leisti sausainiams atvėsti ant kepimo skardos apie 30 minučių prieš perkeliant ant metalinių grotelių, pilnai atvėsinti.
Today, my phone 'died'. Completely. I was very upset about that because these days without a phone we become completely incapacitated and confused. That's when you realize how addicted you are.
That was my excuse to make some cookies to comfort myself. I do not know why but usually cookies are so hard to resist. This does not happen with the cookies from the store, but if I bake at home..I start eating them as soon as I take them out of the oven. And they start disappearing really fast. I usually try to make half the ingredients, have no idea what would happen if I would make the whole batch.
If you had a bad day like me..here have a chewy brown sugar ginger cookie.
Makes: 24
Products:
1,75 cups flour
1,5 tsp ground ginger
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp salt
2/3 cup (160 gr) butter, room temperature
1,3 cups brown sugar
1 large egg, room temperature
1 large egg yolk, room temperature
1 tsp molasses
1,5 tsp vanilla extract
For rolling:
0,5 cup sugar
Method:
In a medium bowl, mix the flour, ginger, baking soda and salt.
In a large bowl, beat together butter and brown sugar until smooth. Mix in molasses. Mix in the egg until smooth. Finally mix in the yolk and vanilla extract.
Add the flour mixture into the butter mixture and stir mix everything until it is incorporated, do not overmix, the dough has to be soft and moist. Press the cling wrap directly on the surface of the dough and leave in the refrigerator for at least 3 hours or overnight.
Preheat the oven to 180C. Line 2 baking trays with baking paper.
Shape 2.5 cm diameter balls and roll them in sugar. Place on the baking trays leaving about 5 cm in between.
Bake until the cookies are golden brown and top is cracked (about 10 minutes). Allow the cookies to cool on the baking trays for about 30 minutes before moving them on the wire rack and let it cool completely.
Same for me...when I need some comfort, I want to go to the kitchen and bake some cookies! These sound like a great snack with a cup of tea or coffee.
AtsakytiPanaikintiThese cookies look comforting and tasty!
AtsakytiPanaikintiOh, this is definitely my kind of cookie that would make me happy happy too! Wish I could reach through and grab a few! :-) Thanks for the recipe!
AtsakytiPanaikintiYes, homemade cookies are my downfall, too! Yours sound wonderful!!!
AtsakytiPanaikintilooks super yummy
AtsakytiPanaikintiYes, such cooking disappear to quickly😀
AtsakytiPanaikintiThese cookies look like a great way to make your day better! I can never resist ginger cookies.
AtsakytiPanaikintiUgh sorry about your phone!! I'm with you - I don't really have much of a problem resisting store-bought cookies, but homemade?? Forget about it! These sound delicious!
AtsakytiPanaikintiDelicious :)
AtsakytiPanaikinti