Pagal/ Source Aguonele
Produktai:
6 vištienos kumpeliai, be odos (aš naudojau 3 krūtinėles)
1 v.š.garstyčių
Druskos ir maltų pipirų
1 svogūnas, smulkintas
1 obuolys, smulkintas
100 gr. šoninės, smulkintos
200 gr. grietinėlės
2 šakelės šviežio čiobrelio (aš dėjau šiek tiek džiovinto)
Šiek tiek balto vyno (arba konjako ar brendžio, pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
Products:
6 chicken thighs, skinless (I used 3 breasts)
1 tbsp mustard
Salt and ground pepper
1 onion, chopped
1 apple, chopped
100 gr. bacon, chopped
200 gr. heavy cream
2 sprigs fresh thyme (I didn't have fresh, so used dried)
A splash of white wine (or cognac or brandy, optional)
Method:
Produktai:
6 vištienos kumpeliai, be odos (aš naudojau 3 krūtinėles)
1 v.š.garstyčių
Druskos ir maltų pipirų
1 svogūnas, smulkintas
1 obuolys, smulkintas
100 gr. šoninės, smulkintos
200 gr. grietinėlės
2 šakelės šviežio čiobrelio (aš dėjau šiek tiek džiovinto)
Šiek tiek balto vyno (arba konjako ar brendžio, pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
Vištieną pabarstyti druska ir pipirais, įtrinti garstyčiomis ir palikti šiek tiek pasimarinuoti.
Orkaitę įkaitinti iki 200C. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir šiek tiek sviesto, apkepti mėsą iš abiejų pusių. Perkeltį į kepimo indą. Toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūną ir gabaliukais pjaustytą šoninę. Kai svogūnas suminkštės ir šoninė bus apkepusi, sudėti kubeliais pjaustytą obuolį, pakepinti dar kelias minutes.
Įpilti į keptuvę šiek tiek alkoholio, leisti jam šiek tiek nugaruoti. Tuomet supilti grietinėlę, sudėti čiobrelį ir visą gautą masę užpilti ant mėsos. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min (aš kepiau 30 min).
Products:
6 chicken thighs, skinless (I used 3 breasts)
1 tbsp mustard
Salt and ground pepper
1 onion, chopped
1 apple, chopped
100 gr. bacon, chopped
200 gr. heavy cream
2 sprigs fresh thyme (I didn't have fresh, so used dried)
A splash of white wine (or cognac or brandy, optional)
Method:
Rub chicken with salt and pepper, then mustard and leave to marinate for a while.
Preheat the oven to 200C. Heat the olive oil and a some butter in a frying pan, add the meat and fry on both sides. Transfer chicken to the baking dish. In the same pan add the onion and chopped bacon. When the onion is tender and bacon is crispy, add the chopped apple, fry for a few minutes.
Add some alcohol to the pan, let it evaporate a but. Then add heavy cream, thyme and pour the mixture over the chicken. Place into the preheated oven and bake for about 20 minutes (I baked for 30 minutes).
It looks like a perfectly healthy and delicious weekend meal.
AtsakytiPanaikintiYum! This sounds very delicious! Don't think I've ever combined apples and chicken and want to try it. Thanks!
AtsakytiPanaikintiI love casserole dishes and your recipe looks delicious :)
AtsakytiPanaikinti