Šokoladinis Pudingas su Raudonuoju Vynu/ Chocolate Red Wine Pudding


 Produktai:

2 stiklinės pieno (riebaus)
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušinio tryniai
2 v.š. krakmolo
2 v.š. kakavos miltelių
1 v.š. sviesto
50 gr juodojo šokolado, smulkiai kapoto
0,25-0,3 stiklinės raudonojo vyno (sodraus skonio pvz Shiraz)

Gaminimo procesas:

Puode gerai kartu išmaišyti pieną, cukrų, kiaušinio trynius, krakmolą ir kakavą. Viską nuolat maišant pavirti ant vidutinės ugnies kol pudingas sutirštės ir pravės virti. Nuėmus nuo ugnies iš karto į karštą pudingą įmaišyti sviestą ir šokoladą, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Galiausiai įmaišyti vynąm gerai išmaišyti.

Pudingą perkošti per sietelį. Leisti pravėsti apie 5-10 min. Tuomet uždengti maistine plėvele, prispaudžiant ją tiesiai prie paties pudingo paviršiaus. Palikti porai valandų šaldytuve, prieš patiekiant išmaišyti.





Products:

2 cups milk (full fat)
0,5 cup sugar
2 egg yolks
2 tbsp cornstarch
2 tbsp cocoa powder
1 tbsp butter
50 gr dark chocolate, finely chopped
0,25-0,3 cup red wine (rich flavor such as Shiraz)

Method:

In a pan whisk well together milk, sugar, egg yolks, cornstarch and cocoa. Simmer mixing constantly on medium heat until pudding thickens and starts boiling. Remove from the heat and immediately mix in the butter and chocolate, mix well until smooth. Finally, mix in the wine.

Strain pudding through a sieve. Allow to cool for about 5-10 minutes. Then cover with the cling wrap, pressing it directly to the surface of the pudding. Leave for few hours in the refrigerator, mix before serving.

Komentarai

  1. A lovely dessert and perfect for chocolate lovers.

    AtsakytiPanaikinti
  2. You're posting again! I've missed visiting your blog and love this wonderful, luscious pudding!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oh, bet the wine is great with the chocolate in your pudding! It sounds delicious and I know chocolate lovers here would be happy if I made it. Thanks!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą