Cinamoniniai Sausainiai su Kava/ Espresso Snickerdoodles

Pagal/ Source CosmopolitanCornbread


Produktai:

2,75 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
0,25 a.š. vynakmenio
2 v.š. kavos granulių
0,5 (110 gr) stiklinės margarino, kambario temperatūros
0,5 (110 gr) stiklinės sviesto, kambario temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
1,5 + 0,3 stiklinės cukraus
1 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo sodą, druską ir vynakmenį.
Kavos granules sutrinti į miltelius. 1 v.š. sutrintos kavos įmaišyti į sausus produktus.

Suplakti kartu sviestą, margariną ir 1,5 stiklinės cukraus iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, tuomet sudėti vanilę. Gerai viską išplakti. Dalimis maišant sudėti sausus produktus, kol susimaišys.

Nedideliame dubenyje sumaišyti likusį cukrų, cinamoną ir sutrintas kavos granules. Šaukštu imti tešlą, tarp delnų formuoti kamuoliukus, tuomet juos iš visų pusių apavolioti cukraus ir kavos mišinyje. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant tarpus ir šiek tiek suploti.

Kepti apie 10-12 min kol sausainiai šiek tiek pakeis spalvą. Palikti apie minutę ant skardos tuomet pabaigti vėsinti ant metalinių grotelių.


Products:

2,75 cup flour
1 tsp baking soda
0,5 tsp salt
0,25 tsp tartar
2 tbsp coffee granules
0,5 (110 gr) cup margarine, room temperature
0,5 (110 gr) cup butter, room temperature
1 tsp vanilla extract
2 eggs
1,5 + 0,3 cup sugar
1 tsp cinnamon

Method:

Preheat the oven to 180C. Lime baking form with baking paper.
In a bowl, mix the flour, baking soda, salt and tartar.
Crush coffee granules into powder. Mix 1 tablespoon of crushed coffee into the dry ingredients.

Beat together butter, margarine and 1,5 cups of sugar until fluffy. One by one add the eggs beating after each, then add vanilla. Beat everything well. Gradually add dry ingredients and mix until incorporated.

In a small bowl, mix the remaining sugar, cinnamon and ground coffee granules. Using a spoon take some dough and roll into balls, then roll them in sugar and coffee mixture. Place them on the parchment paper leaving some space in between and slightly flatten.

Bake for about 10-12 minutes until the cookies slightly change color. Leave for about a minute on the tray then finish cooling on a wire rack.

Komentarai

  1. My youngest loves snickerdoodles AND coffee! I need to send him a batch :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yum! I haven't had snickerdoodles in a long time, love them and have to make some! My best friend when young made them frequently and they always make me think of her. Thanks for the recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I never thought of adding coffee in Snickerdoodles before, sounds delicious :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą