Orkaitėje Keptos Saldžiosios Bulvės, Chorizo su Kiaušiniais/ Sweet Potato and Chorizo Hash with Eggs

Pagal/ Source NCSweetPotatoes



Porcijos: 2

Produktai:

85 gr. chorizo dešros, pjaustytos gabaliukais
1 svogūnas, vidutinio dydžio, smulkintas
3 saldžiosios bulvės, vidutinio dydžio, pjaustytos gabaliukais
1 a.š. druskos
Pipirų pagal skonį
2 a.š. paprikos pireskonių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
4 kiaušiniai
smulkintų laiškinių svogūnų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 220C. Didelę kepimo formą iškloti kepimo popierium.

Sumaišyti chorizo, svogūnus ir saldžiąsias bulves su 1 a.š. druskos, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Paskleisti ant kepimo formos tolygiai.

Kepti apie 15 minučių, išmaišyti ir kepti dar apie 15-20 minučių kol viskas bus rudos spalvos.

Atsargiai ant viršaus po vieną įmušti kiaušinius, palieknt tarpus tarp jų. Pabarstyti ant viršaus druska ir pipirais. Kepti kol kiaušinių baltymai bus iškepę, bet tryniai vis dar minkšti (apie 10 minučių). Pabarstyti svvogūnų laiškais ir patiekti.


Servings: 2

Products:

85 gr chorizo sausage, chopped
1 medium onion, chopped
3 medium size sweet potatoes, chopped
1 tsp salts
Pepper to taste
2 tsp paprika powder
2 tbsp olive oil
4 eggs
Chopped scallions

Method:

Heat the oven to 220C. Line a large baking tray with baking paper.

Mix chorizo, onions and sweet potatoes with 1 tsp of salt, paprika and olive oil. Spread on the baking tray evenly.

Bake for about 15 minutes, stir and bake for another 15-20 minutes until everything turns crispy and brown.

Carefully crack the eggs on top of the chorizo and sweet potato mixture, leaving a gap between them. Sprinkle salt and pepper on top. Bake until the egg whites are set, but the yolks are still bit runny(about 10 minutes). Sprinkle with scallions and serve.

Komentarai

  1. A comforting and very delicious dish. Can't go wrong with the combo of eggs, sausage and sweet potato!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I never got used to sweet potatoes 😀

    AtsakytiPanaikinti
  3. Such a delicious, flavorful hash! Great ANY time of day!!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą