Keksiukai su Guinness Alum ir Vaniliniu Kremu/ Guinness Cupcakes with Vanilla Buttercream

Pagal/ Source DinnerDelish



Vienetai: 20-24

Produktai:

1 stiklinė Guinness alaus
1 stiklinė sviesto, kambario temperatūros (naudojau mažiau, apie 175 gr)
0,75 stiklinės kakavos miltelių
2 stiklinės miltų
2 stiklinės cukraus
1,5 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
2 kiaušniai
0,75 stiklinės grietinės

Vaniliniam kremui:

1 stiklinė sviesto, kambario temperatūros
2,5 stiklinės cukraus pudros
1 v.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti 24 keksiukų formeles popieriukais.

Guinness alų su sviestu sudėti į puodą ant vidutinės ugnies ir pakaitinti ant nedidelės ugnies kol sviestas ištirps. Sudėti kakavos miltelius ir gerai išmaišyti. Šiek tiek viską atvėsinti.

Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo sodą ir druską. Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinius ir grietinę. Sudėti Guinness mišinį ir išplakti. Sudėti miltų mišinį ir viską sumaišyti. Padalinti tešlą į keksiukų formeles. Kepti apie 17 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neapkibs tešla. Atvėsinti ant grotelių.

Kremui skirtą sviestą išplakti elektriniu plaktuvu apie 5 minutes. Dalimis nuolat plakant sudėti cukraus pudrą, sudėti vanilę ir viską gerai išplakti.

Papuošti pilnai atvėsusius keksiukus vaniliniu kremu.



Makes: 20-24

Products:

1 glass Guinness beer
1 cup butter, room temperature (use less, about 175 grams)
0.75 cup cocoa powder
2 cups of flour
2 cups of sugar
1.5 tsp baking soda
0.5 tsp salt
2 eggs
0.75 cup sour cream

For the Vanilla Buttercream:

1 cup butter, room temperature
2.5 cups powdered sugar
1 tbsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 24 muffin forms with paper cases.

Place Guinness beer with butter in a pan and simmer on medium heat until butter is melted. Add cocoa powder and mix well. Leave to cool a bit.

Mix the flour, sugar, baking soda and salt. With an electric mixer beat the eggs and sour cream. Add cooled Guinness mixture and beat again. Add the flour mixture and mix everything. Divide the batter into the muffin cups. Bake for about 17 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Cool on the wire rack.

For the buttercream beat the butter with an electric mixer for about 5 minutes. Gradually add the icing sugar, beat well. Finally, add vanilla and put beat everything well.

Decorate completely cooled cupcakes with vanilla buttercream.

Komentarai

  1. A dark beer cupcake...how intriguing and delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I've made a Guinness cake and it's so yummy! I know your cupcakes are, too!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oh, love this and have to try it. Bet the Guinness is a great flavor in it. Thanks for the recipe!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą