Pagal/ Source PlayingWithFlour
Produktai:
1 stiklinė (130gr) miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0.25 a.š. druskos
4 v.š. (56 gr) sviesto, kambario temperatūros
0,7 stiklinės (146 gr) + 1,5 v.š cukaus
0,5 a.š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
1 didelis kiaušinis
0,5 stiklinės (118 ml) rūgpienio
10-12 braškių, perpjautų per pusę
Gaminimo būdas:
Įkaitinti orkaitę iki 190-200C. Iškloti kepimo popieriumi 20 cm skersmens kepimo formą.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje sudėti sviestą, 0,7 stiklinės cukraus, citrinos žievelę. Viską išplakti elektriniu plaktuvu iki purios šviesios masės. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Viską gerai išplakti.
Dalimis per 3 kartus pakaitomis su rūgpieniu sudėti miltų mišinį, išmaišyti viską, bet nepermaišyti. Perkelti tešlą į kepimo formą, išlyginti viršų. Ant viršaus išdėlioti braškes, pabarstyti likusiu cukrumi.
Kepti kol viršus bus auksiniai geltonos spalvos ir patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla, apie 20-25 minutes. Išėmus iš orkaitės atvėsinti apie 15 minučių. Išimti pyragą iš formos ir pabaigti vėstinti ant metalinių grotelių.
Products:
1 cup (130gr) flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.25 tsp salt
4 tbsp. (56 gr) butter, room temperature
0,7 cup(146 gr) + 1,5 tbsp sugar
0.5 tsp finely grated lemon zest
0.5 tsp vanilla extract
1 large egg
0.5 cup (118 ml) of buttermilk
10-12 strawberries, cut in half
Method:
Preheat the oven to 190-200C. Line 20 cm baking form with baking paper.
Mix the flour, baking powder, baking soda and salt in a bowl. Place butter, 0,7 cup of sugar, lemon zest in another bowl. Beat everything with an electric mixer until light and fluffy. Add vanilla and egg. Beat everything well. Gradually add the flour mixture alternating with buttermilk. Mix everything but do not overmix.
Transfer the dough into the baking form, level the top. Arrange the strawberries on top and sprinkle with remaining sugar.
Bake until the top is golden yellow and wooden sewer inserted comes out clean, about 20-25 minutes. Take out of the oven and leave to cool for about 15 minutes. Then remove the cake from the form and finish cooling on the wire rack.
Produktai:
1 stiklinė (130gr) miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0.25 a.š. druskos
4 v.š. (56 gr) sviesto, kambario temperatūros
0,7 stiklinės (146 gr) + 1,5 v.š cukaus
0,5 a.š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
1 didelis kiaušinis
0,5 stiklinės (118 ml) rūgpienio
10-12 braškių, perpjautų per pusę
Gaminimo būdas:
Įkaitinti orkaitę iki 190-200C. Iškloti kepimo popieriumi 20 cm skersmens kepimo formą.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje sudėti sviestą, 0,7 stiklinės cukraus, citrinos žievelę. Viską išplakti elektriniu plaktuvu iki purios šviesios masės. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Viską gerai išplakti.
Dalimis per 3 kartus pakaitomis su rūgpieniu sudėti miltų mišinį, išmaišyti viską, bet nepermaišyti. Perkelti tešlą į kepimo formą, išlyginti viršų. Ant viršaus išdėlioti braškes, pabarstyti likusiu cukrumi.
Kepti kol viršus bus auksiniai geltonos spalvos ir patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla, apie 20-25 minutes. Išėmus iš orkaitės atvėsinti apie 15 minučių. Išimti pyragą iš formos ir pabaigti vėstinti ant metalinių grotelių.
Products:
1 cup (130gr) flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.25 tsp salt
4 tbsp. (56 gr) butter, room temperature
0,7 cup(146 gr) + 1,5 tbsp sugar
0.5 tsp finely grated lemon zest
0.5 tsp vanilla extract
1 large egg
0.5 cup (118 ml) of buttermilk
10-12 strawberries, cut in half
Method:
Preheat the oven to 190-200C. Line 20 cm baking form with baking paper.
Mix the flour, baking powder, baking soda and salt in a bowl. Place butter, 0,7 cup of sugar, lemon zest in another bowl. Beat everything with an electric mixer until light and fluffy. Add vanilla and egg. Beat everything well. Gradually add the flour mixture alternating with buttermilk. Mix everything but do not overmix.
Transfer the dough into the baking form, level the top. Arrange the strawberries on top and sprinkle with remaining sugar.
Bake until the top is golden yellow and wooden sewer inserted comes out clean, about 20-25 minutes. Take out of the oven and leave to cool for about 15 minutes. Then remove the cake from the form and finish cooling on the wire rack.
A perfect cake recipe for strawberry season!
AtsakytiPanaikintiOh, delicious, wish I had a slice of this right now! Yum!!!
AtsakytiPanaikintiWhat a gorgeous, yummy cake! Perfect way to use our local strawberries!!!
AtsakytiPanaikintilooks perfect with a cup of tea
AtsakytiPanaikinti