Blondės su Nutella/ Nutella Blondies

Pagal/ Source Therecipecritic




Produktai:

220 gr sviesto, tirpinto ir atvėsinto
1 stiklinė rudojo cukraus
0,75 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai + 1 trynys
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
2,5 stiklinės miltų
2 v.š. krakmolo
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės Nutella

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170-180C. Iškloti kepimo popieriumi 22x33 cm kepimo formą (aš naudojau 20x20)

Sumaišyti tirpintą ir atvėsintą sviestą ir abu cukrus dideliame dubenyje. Sudėti kiaušinius ir kiaušinio trynį, gerai išmaišant po kiekvieno. Įmaišyti vanilės ekstraktą.

Kitame dubenyje sumai6yti kartu miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Dalimis įmaišyti sausus produktus į šlapius kol viskas gerai susimaišys.

Tolygiai paskleisti tešlą paruoštoje kepimo formoje, ant viršaus po šaukštą sudėti Nutellą. Naudojant peilį sumaišyti Nutellą su tešla.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes arba kol kraštai pasidarys auksiniai rudi ir patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.

Atvėsinti pries supjaustant ir patiekiant.



Products:

220 gr butter, melted and cooled
1 cup brown sugar
0.75 cup sugar
2 eggs + 1 egg yolk
1.5 tsp vanilla extract
2.5 cups flour
2 tbsp cornstarch
0.5 tsp. baking powder
0.25 tsp. salt
0.5 cup Nutella

Method:

Preheat the oven to 170-180C. Line 22x33 cm baking form with baking paper (I used 20x20cm form)

Mix melted and cooled butter and both sugars in a large bowl. Add the eggs and the egg yolk, mixing well after each. Mix in vanilla extract.

Mix the flour, cornstarch, baking powder and salt in another bowl. Mix in gradually the dry mixture into the wet mixture until it is well incorporated.

Spread the batter evenly in the prepared baking form, drop Nutella by spoonfuls on top. Using a knife swirl Nutella through the batter.

Bake in a preheated oven for about 25 minutes or until the edges become golden brown and wooden skewer inserted comes out clean.

Cool completely before cutting and serving.

Komentarai

Rašyti komentarą