Meduoliniai Sausainiai/ Gingerbread Crinkle Cookies

Pagal/ Source GirlVersusDough




Produktai:

3 stiklinės miltų
1 a.š. cinamono
1 a.š. džiovinto imbiero miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė nesūdyto sviesto, kambario temperatūros, supjaustyto kubeliais
1 stiklinė rudojo cukraus
1 kiaušinis
0,75 stiklinės melasos
v.š. pieno
0,5 stillinės cukraus
0,5 stiklinės cukraus pudros

Gaminimo procesas:

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cinamoną, imbierą, sodą, gvazdikėlius ir druską. Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir rudąjį cukrų iki purios šviesios masės. Nuolat plakant sudėti kiaušinius, tuomet melasą ir galiausiai pieną.

Įmaišyti sausus produktus, nepermaišyti. Uždengti dubenį ir palikti šaldytuve bent 1 valandai (ilgiausiai per naktį).

Orkaitę įkaitinti iki 180C, iškloti kepimo popieriumi 2 kepimo skardas. Iš tešlos formuoti maždaug 2,5 cm skersmens rutuliukus, kiekvieną iš jų apvolioti cukruje, tuomet cukraus pudroje. Išdėlioti ant kepimo skardos, paliekant apie 5 cm tarpus.

Keptti apie 9-11 minučių arba kol kraštuose sausainiai bus iškepę. Palikti 5 minutėms ant skarduos, tuomet perkelti ant grotelių ir pabaigti vėsinti.






Ingredients


3 cups all-purpose flour
1 tablespoon cinnamon
1 tablespoon ground ginger
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon cloves
1/2 teaspoon salt
1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened and cubed
1 cup light brown sugar (not packed)
1 egg
3/4 cup molasses (rich taste or robust)
2 tablespoons milk
1/2 cup granulated sugar
1/2 cup powdered sugar

Instructions


In a large bowl, mix flour, cinnamon, ginger, baking soda, cloves and salt. In a separate large bowl using electric mixer beat butter and brown sugar on high speed for 2 minutes until it's fluffy and light.

Beating on low speed, stir in egg, then molasses, then add milk. Mixture will be slightly lumpy; but that is OK. Carefully mix in dry ingredients into wet ingredients until just combined. Cover bowl and refrigerate dough for at least 1 hour up to overnight.

Preheat the oven to 180C degrees. Line two baking sheets with baking paper. Shape dough into 2.5 cm balls; roll each ball in granulated sugar, then in powdered sugar, until well-coated. Transfer to prepared baking paper, leave about 5 cms in between.

Bake for 9 to 11 minutes until edges of cookies are just set. Cool cookies for 5 minutes on baking tray, then transfer to cooling rack to cool completely.

Komentarai

Rašyti komentarą