Apverstas Braškių Pyragas/ Strawberry Upside Down Cake

Pagal/ Source SheWearsManyHats




Produktai:

0,75 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės rudojo cukraus
280 gr braškių, pjaustytų
2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinė cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. cinamono
0,5 stiklinės pieno

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C.
23cm kepimo formoje įdėjus į orkaitę ištirpinti 0,25 stiklinėss sviesto. Išimti iš orkaitės. Sumaišyti rudąjį cukrų su ištirpintu sviestu. Vėl įdėti į orkaitę 1 minutei. Išimti iš orkaitės ir išmaišyti. Ant viršaus išdėlioti braškes.

Dubenyje sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išplakti kartu 0,5 stiklinės sviesto su cukrumi iki šviesios masės (apie 2 minutes). Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Sudėti vanilės eksraktą ir cinamoną ir viską išplakti.

Dalimis pakaitomis sudėti miltų mišinį ir pieną, išmaišyti kol viskas susimaišys, bet nepermaišyti. Tešlą paskleisti ant braškių, išlyginti paviršių.

Kepti apie 35 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Palikti 10 minučių pravėsti formoje, tuomet atsargiai apversti ant lėkštės. Ant viršaus užpilti formoje likusį sirupą. Patiekti su ledais arba plakta grietinėle.





Products:

0,75 cup butter, room temperature
0,5 cup brown sugar
280 gr strawberries, sliced
2 cups flour
2 tsp baking powder
1 cup sugar
2 large eggs
1 tsp vanilla extract
0,25 tsp cinnamon
0,5 cup milk

Method:

Preheat oven to 180C.
Place 0,25 cup of butter in a 23cm baking form and place in the preheated oven. When butter is melted remove from oven, then mix brown sugar with the melted butter. Place back in the oven for 1 minute. Remove from oven and mix. Arrange the strawberries on top.

In a bowl, mix the flour and baking powder. In another bowl, beat together 0,5 cup of butter with sugar until light and fluffy (about 2 minutes). One by one beat in the eggs, beating continuously. Add vanilla extract and cinnamon and beat everything.

Add the flour mixture alternating with milk, mix until everything is mixed, but do not overmix. Spread the dough on top the strawberries, smooth the surface.

Bake for about 35 minutes or until toothpick inserted comes out clean. Leave for 10 minutes in the form, then carefully remove it onto the plate, pour the remaining in the form syrup on top of the cake. Serve with ice cream or whipped cream.

Komentarai

  1. I love upside down cakes, but have never tried one with strawberries. It looks really beautiful and tempting.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yum, looks so pretty and so fluffy inside! Perfect cake!

    AtsakytiPanaikinti
  3. What a beautiful spring cake!! It's perfect for the weekend. SO nice to see a comment from you, my friend!! xo

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą