Keksas su Obuolių Sultimis/ Apple Juice Pound Cake

Pagal/ Source CrazyForCrust


 



Produktai:
Keksui:

1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
0,25 a.š. muskato riešuto
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
100 gr. sviesto, tirpinto
1 stiklinė cukraus
1 v.š. grietinės
3 kiaušiniai
1 v.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės naturalių nesaldintų obuolių sulčių

Glaistui:
2 v.š. cukraus
0,3 stiklinės naturalių nesaldintų obuolių sulčių

Viršui:
2 v.š. cukraus
1 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Iškloti kekso formą kepimo popieriumi arba išttepti riebalais.

Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskato riešutą ir gvazdikėlius.
Dideliame dubenyje sumaišyti sviestą, cukrų ir grietinę. Po vieną įmqišyti kiaušinius, tuomet įmaišyti vanilės ekstraktą. Supilti obuolių sultis ir sudėti sausus produktus. Išmaišyti, bet nepermaišyti. Supilti tešlą į paruoštą formą.

Kepti apie 35-40 minutes kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.

Kol pyragas kepa paruoškite glaistą. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užvirti kartu obuolių sultis ir cukrų. Pavirti apie 1 minutę, tuomet nuimti nuo ugnies.

Nedideliame dubenyje sumaišyti kartu cinamoną ir cukrų.

Keksą pravėsinti formoje 15 min. Tuomet išimti ant metalinių grotelių, teptuku paskleisti glaistą ant kekso paviršiaus. Tuomet ant viršaus užbarstyti cukraus ir cinamono mišinį. Leisti pilnai atvėsti prieš patiekiant.




Products:
For the pound cake:


1.5 cups flour
1 tsp powder
0.25 tsp salt
1 tsp cinnamon
0.25 tsp nutmeg
0.25 tsp ground cloves
100 gr. butter, melted
1 cup sugar
1 tbsp sour cream
3 eggs
1 tbsp vanilla extract
0.5 cup natural unsweetened apple juice

For the Glaze:

2 tbsp sugar
0.3 cup natural unsweetened apple juice

For the Top:
2 tbsp sugar
1 tsp cinnamon

Method:


Preheat the oven to 180C. Line the baking form with baking paper or grease.

Mix flour, baking powder, salt, cinnamon, nutmeg and cloves in the medium size bowl.
In a large bowl, mix together butter, sugar, and sour cream. One by one mix in the eggs, then mix in vanilla extract. Add apple juice and add dry ingredients. Stir stir just until moistened, do not overmix. Pour the dough into the prepared form.

Bake for about 35-40 minutes; o until toothpick inserted comes out clean.

Prepare the glaze while the cake is baking. In a small saucepan, on the medium heat bring tot the boil apple juice with sugar. Boil for about 1 minute, then remove from heat.

Mix together cinnamon and sugar in a small bowl.

Let the pound cake cool in the form for 15 min. Then remove it and place on a wire rack, using a pastry brush, brush the apple cider glaze over the top of the cake. Then immediately sprinkle with the sugar and cinnamon mixture on top. Allow to cool completely before serving.

Komentarai

Rašyti komentarą