Pyragas su Rabarbarais/ Rhubard Custart Bars

Pagal/ Source JoyTheBaker



Produktai
Pagrindui:

1.5 stiklinės miltų
0,75 stiklinės cukraus
0,25 a.š. druskos
0,75 stiklinė (apie 170 gr) sviesto, šalto, pjaustyto nedideliais gabaliukais

Įdarui:
2 dideli kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės grietinės
2 a.š.vanilės ekstrakto
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
0,3 stiklinės miltų
2 v.š. krakmolo
Žiupsnelis druskos
5 rabarbaro stiebai (man užteko 3), arba 4 stiklinės rabarbaro pjaustyto 7,5cm ilgio
Cukraus pudros maišytos su cinamomu pabarstymui (pasirinktinai)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti kepimo popieriumi 22 (23)cm formą.

Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti žaltą sviestą, pirštais sutrinti sviestą su sausais produktais kol gausite trupančią tešlą. Pasilikti šiek tiek daugiau nei pusę stiklinės tešlos trupiniams, likusią tešlą įspausti į kepimo formos dugną.

Pagrindą įdėti į orkaitę ir kepti apie 12 minučių. Išėmus iš orkaitės leisti pravėsti. Kol pagrindas vėsta paruošti įdarą.

Vidutiniame dubenye suplakti kartu kiaušinius, cukrų ir grietinę iki vientisos masės. Sudėti vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę. Sudėti miltus, krakmolą ir druską. Išmaišyti iki vientisos masės.

Rabarbarus supjaustyti ~8 cm šiaudeliais. Užpilti įdarą ant pagrindo. Išdėlioti rabarbarą eilėmis paliekant nedidelius tarpus. Tolygiai paberti likusius trupinius.

Kepti apie 25- 30 minučių. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti iki kambario temperatūros. Prieš patiekiant galima pabarstyti cinamono ir cukraus pudros mišiniu (tikrai rekomenduoju). Gerai suvyniojus galima laikyti iki 5 dienų šaldytuve.



Products:
For Crust:
1,5 cup flour
0,75 cup sugar
0,25 tsp salt
0,75 cup (about 170 gr) butter, cold, cut into small pieces

For filling:
2 large eggs
1 cup sugar
0,5 cup sour cream
2 tbsp vanilla extract
1 tsp grated lemon zest
0,5 cup flour
2 tbsp cornstarch
A pinch of salt
5 rhubarb stems (I used 3), or 4 glasses of rhubarb cut into ~7.5cm sticks
Icing sugar mixed with cinnamon for dusting (optional)

Method:

Preheat oven to 180C. Line with baking paper 22 (23) cm baking form.

In a medium bowl, combine flour, sugar and salt. Add the cold butter, with your fingers work the butter with the dry products until you get a crumbly dough. Leave a little more than half of the cup for the crumbs, press the remaining dough into the bottom of the baking form.

Place the base in the oven and bake for about 12 minutes. Remove it and leave to cool while you are preparing the filling.

In a medium bowl, beat together the eggs, sugar and sour cream until smooth. Add vanilla extract and lemon zest and mix. Add flour, starch and salt. Mix until smooth.

Cut rhubarb into ~ 8 cm straws. Pour the filling on the base. Arrange the rhubarb in rows leaving small space between them. Evenly sprinkle the remaining crumbs.

Bake everything for about 25-30 minutes. Remove from the oven and allow to cool to room temperature. Dust with a cinnamon and icing sugar before serving (I definitely recommend doing that). You can store it well wrapped in the refrigerator for up to 5 days.

Komentarai

Rašyti komentarą