Pagal/ Source PepperDelight
Produktai:
2 kriaušės
0,5 stiklinės kambario temperatūros sviesto +3 v.š. šalto pjaustyto kubeliais
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
1 a.š. vanilės ekstrakto
1,25 stiklinės miltų
1,75 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės rūgpienio
Gaminimo procesas:
Nulupti kriaušes ir perpjauti pusiau, išimti sėklas ir nuimti kotelius.
Orkaitę įkaitinti iki 175C, iškloti kepimo popieriumi 23x13cm formą. Į kepimo formą sudėti rudąjį cukrų ir kubeliais pjausytą sviestą, formą įdėti į orkaitę 5 minutėms, kol sviestas ištirps. Išėmus iš orkaitės ant ant viršaus išdėlioti kriaušės puseles, plokščia puse žemyn.
Dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną nuolat plakant sudėti kiaušinius. Sudėti vanilės ekstraktą ir viską išplakti.
Tešlą supilti į paruoštą formą ir išlyginti viršų.
Kepti apie 50-55 minutes arba kol patiktinus mediniu iešmeliu centre jis neaplips tešla. Leisti pravėsti apie 30-45 minutes, tuomet peiliu patraukti nuo formos kraštų ir atsargiai apversti ant lėkštės. Šis pyragas skanus tiek vienas, tiek su ledais ar plakta grietinėle.
Products:
2 pears
0,5 cup butter (room temperature) +3 tbsp cold butter cut into cubes
0,5 cup sugar
0,5 cup brown sugar
2 large eggs (room temperature)
1 tsp vanilla extract
1,25 cup flour
1,75 tsp baking powder
0,25 tsp baking soda
0,25 tsp salt
0,5 cup buttermilk
Method:
Peel the pears, cut them in half, remove the seeds and remove the stems.
Preheat the oven to 175C, line 23x13cm form with baking paper. Add brown sugar and diced butter to the baking forms, place the form in the oven for 5 minutes until the butter is melted. After removing from the oven place the pear halves on top, flat side down.
Sift flour, baking powder, baking soda and salt in a large bowl.
In another bowl, using electric beater beat the butter with the sugar until light and fluffy. One by one add the eggs, beating continuously. Add vanilla extract and beat everything.
Transfer the dough into the prepared form and even the top.
Bake for about 50-55 minutes or until it wooden skewer inserted comes out clean. Allow to cool for about 30-45 minutes, then run with a knife around the edges of the form and carefully flip on the plate. This cake is delicious both alone and with ice cream or whipped cream.
Produktai:
2 kriaušės
0,5 stiklinės kambario temperatūros sviesto +3 v.š. šalto pjaustyto kubeliais
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
1 a.š. vanilės ekstrakto
1,25 stiklinės miltų
1,75 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės rūgpienio
Gaminimo procesas:
Nulupti kriaušes ir perpjauti pusiau, išimti sėklas ir nuimti kotelius.
Orkaitę įkaitinti iki 175C, iškloti kepimo popieriumi 23x13cm formą. Į kepimo formą sudėti rudąjį cukrų ir kubeliais pjausytą sviestą, formą įdėti į orkaitę 5 minutėms, kol sviestas ištirps. Išėmus iš orkaitės ant ant viršaus išdėlioti kriaušės puseles, plokščia puse žemyn.
Dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną nuolat plakant sudėti kiaušinius. Sudėti vanilės ekstraktą ir viską išplakti.
Tešlą supilti į paruoštą formą ir išlyginti viršų.
Kepti apie 50-55 minutes arba kol patiktinus mediniu iešmeliu centre jis neaplips tešla. Leisti pravėsti apie 30-45 minutes, tuomet peiliu patraukti nuo formos kraštų ir atsargiai apversti ant lėkštės. Šis pyragas skanus tiek vienas, tiek su ledais ar plakta grietinėle.
Products:
2 pears
0,5 cup butter (room temperature) +3 tbsp cold butter cut into cubes
0,5 cup sugar
0,5 cup brown sugar
2 large eggs (room temperature)
1 tsp vanilla extract
1,25 cup flour
1,75 tsp baking powder
0,25 tsp baking soda
0,25 tsp salt
0,5 cup buttermilk
Method:
Peel the pears, cut them in half, remove the seeds and remove the stems.
Preheat the oven to 175C, line 23x13cm form with baking paper. Add brown sugar and diced butter to the baking forms, place the form in the oven for 5 minutes until the butter is melted. After removing from the oven place the pear halves on top, flat side down.
Sift flour, baking powder, baking soda and salt in a large bowl.
In another bowl, using electric beater beat the butter with the sugar until light and fluffy. One by one add the eggs, beating continuously. Add vanilla extract and beat everything.
Transfer the dough into the prepared form and even the top.
Bake for about 50-55 minutes or until it wooden skewer inserted comes out clean. Allow to cool for about 30-45 minutes, then run with a knife around the edges of the form and carefully flip on the plate. This cake is delicious both alone and with ice cream or whipped cream.
Glad to see you update the blog with this gorgeous upside down cake! Happy Fall and baking :-)
AtsakytiPanaikinti