Luizos Pyragas/ Louisa’s Cake

Pagal/ Source FoodGal 

 

Produktai:

125gr sviesto, kambario temperatūros
1,25 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
3 dideli kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
1 stiklinė rikotos
1 citrinos žievelė tarkuota (aš naudojau 0,5 citrinos žievelės ir manau pilnai užteko)
1 v.š. kepimo miltelių
1 obuolys, nuluptas, išimtom sėklom ir tarkuotas
Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C. Ištepti riebalais 22 cm (arba 25cm) kepimo formą.

Dubenyje išplakti sviestą su cukrumi iki šviesios ir purios masės ( 3-5 min). Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Sudėti miltus, tuomet sudėti druską, rikotą, citrinos žievelę, kepimo miltelius ir obuolį, viską išmaišant.

Perkelti tešlą į paruoštą kepimo formą ir išlyginti viršų. Kepti apie 25-35 minutes arba kol pyragas bus auksiniai rudos spalvos ir šiek tiek atsiskirs nuo kraštų. Atvėsinti formoje 10 minučių, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.
Pyrgas skanus vienas, aš patiekiau su aviečių padažu.



Products:

125 gr butter, room temperature
1,25 cup flour
1 cup sugar
3 large eggs
A pinch of salt
1 cup ricotta
1 lemon zest grated (I used 0.5 lemon zest and I think was enough)
1 tsp baking powder
1 apple, peeled, seeds removed and grated
Powdered sugar for dusting

Method:

Preheat the oven to 200C. Grease a 22 cm (or 25 cm) baking form.

In a bowl, beat the butter with the sugar until light and fluffy (3-5 min). One by one continuously beating add the eggs one by one. Add flour, then add salt, ricotta, lemon zest, baking powder and apple, mix everything.

Transfer the dough to a prepared baking form and level the top. Bake for about 25-35 minutes or until the cake is golden brown and is starting to pull away from the sides. Cool in the form for 10 minutes, then remove and finish cooling on the wire rack.
The cake is a delicious by itself, I served it with raspberry sauce.

Komentarai

  1. It looks light and tender! I want one with lots of raspberry sauce, please :-)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą