Vientai: 10
Produktai:
75 gr sviesto, kambario temperatūros
65 gr rudojo cukraus
100 gr cukraus
2 kiaušiniai
2 dideli bananai sutrinti
1 a.š. vanilės ekstrakto
170 gr miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. cinamono
3 v.š. grietinės
Kremui:
1 stiklinė braškių (200 gr)
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
2 stiklinės cukraus pudros
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 170C. Iškloti kepimo popierėliais keksiukų formą.
Į didelį dubenį sudėti sviestą, abu cukrus ir plakti elektriniu plaktuvu iki purios masės (apie 2-3 minutes). Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Sudėti trintus bananus, grietinę ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išplakti.
Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo sodą, cinamoną ir druską. Sudėti sausus produktus, išmaišyti, bet nepermaišyti.
Padalinti tešlą į kepimo formeles. Kepti apir 17-19 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla. Pilnai atvėsinti prieš papuošiant kremu.
Virtuviniame kombaine sutrinti braškes į tyrę, perekošti per sietelį. Sudėti braškių tyrę į nedidelį puodą ir užvirti. Virti ant vidutinės ugnies nuolat maišant kol suvirs ir liks apie pusė tyrės. Nuimti nuo ugnies ir leisti pilai atvėsti.
Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą iki purios šviesios masės. Sudėti pusę cukraus pudros, viską gerai išplakti, tuomet sudėti braškių tyrę, vanilės ekstraktą viską išplakti iki vientisos masės. Galiausiai sudėti likusią cukraus pudrą ir gerai išplakti.
Kremu papuošti pilnai atvėsintus keksiukus.
Makes: 10 cupcakes
Products:
75gr butter, softened to room temperature
65 gr brown sugar
100 gr caster sugar
2 eggs, room temperature
1 cup mashed banana (about 2 large ripe bananas)
1 tsp vanilla extract
170 gr flour
1 tsp baking soda
0,5 tsp ground cinnamon
0,25 tsp salt
3 tbsp sour cream
For the strawberry buttercream:
1 cup fresh strawberries
125 gr butter, room temperature
2 cups powdered sugar
0,5 tsp vanilla extract
Method:
Preheat the oven to 170C. Line the baking tray with cupcake liners.
Place butter, both sugars into a big bowl and beat with an electric mixer until it is fluffy (about 2-3 minutes). One by one beat in the eggs while beating continuously. Add mashed bananas, sour cream and vanilla extract. Beat until smooth.
In another bowl mix flour, baking soda, cinnamon and salt. Add dry products into wet products and mix, do not overmix.
Divide the batter between baking cups. Bake for 17-19 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Cool completely before frosting them.
Using blender puree the strawberries, strain them using a sieve. Place strawberry puree in a small pan and bring to a boil. Simmer it on medium heat while stirring continuously until it has reduced by half. Remove from heat and allow to cool completely.
Beat the butter with an electric mixer until it's light and fluffy. Put half of powdered sugar, beat it well, then add strawberries, vanilla extract to beat until smooth. Finally add the remaining powdered sugar and beat well until fluffy.
Frost the completely cooled cupcakes.
That frosting made with fresh strawberries sounds and looks really great!
AtsakytiPanaikintiThanks. It really tasted lovely :)
PanaikintiWhat a wonderful combination! That strawberry buttercream sounds amazing!
AtsakytiPanaikinti