Pagal/ Source MyFabulousRecipes
Vištiena su anarkadzių riešutais vienas iš mėgstamiausių patiekalų, kuriuos uzsisakau kiniečių restoranuose. Kol neaptikau recepto net nepagalvodavau, kad galima taip lengvai pasidaryti tokį skanų patiekalą namuose. Kadangi jau suzinojau ir išbandziau galiu rekomenduoti visiem kinietiško maisto mėgėjams.
Porcijos: 3-4
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Produktai:
2 vištienos krūtinėlės
3 v.š. sojų padazo
3/4 stiklines vištienos sultinio
2 v.š. krakmolo
0,5 a.š. sezamų aliejaus
Ziuspsnelis maltų raudonųjų čili pipirų
Ziupsnelis rudojo cukraus
Alyvuogių aliejaus kepimui
3 skiltelės česnako ( smulkintos)
1 a.š. imbiero pastos
1 nedidelio brokolio ziedynai
1 morka pjaustyta griezinėliais
4 v.š. kepintų anarkadzių riešutų
Gaminimo procesas:
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pamarinuoti su 1 v.š. sojų padazo apie 5-10 min.
Paruošti padazą iš vištienos sultinio, 2 v.š. sojų padazo, krakmolo, sezamų aliejaus, čili miltelių ir rudojo cukraus.
Įkaitinti aliejų keptuvėje, udėti česnaką ir imbierą, maišant pakepti kelias minutes. Sudėti vištieną ir apkepti iš visų pusių kol mėsa bus iškepusi. Sudėti brokolius, morkas ir paruoštą padazą, išmaišyti ir pakepti viską kol darzovės paminkštės (apie 5 min.). Sudėti anarkadzių riešutus ir gerai išmaišyti. Patiekti su ryziais.
Chicken with cashews is one of the most favorite dishes, which I usually order in Chinese restaurants. Before I found this recipe I was thinking that it's not that easy to make such delicious dish. But after I tried I can say I was wrong- it's easy to make it at home and it tastes really good.
Servings: 3-4
Cooking time: about 30 minutes
Products:
2 chicken breasts
3 tbsp soy sauce
3/4 cup of chicken stock
2 tbsp cornstarch
0.5 tsp sesame oil
Pinch of red chili powder
Pinch of brown sugar
Olive oil for frying
3 cloves garlic (minced)
1 tsp ginger paste
Florets of one small broccoli
1 carrot cut into slices
4 tbsp roasted cashew nuts
Method:
Cut chicken into small pieces, add 1 tablespoon of soy sauce, mix well and marinade for 5-10 minutes.
Prepare a sauce in a separate bowl- mix together chicken stock, 2 tablespoons soy sauce, cornstarch, sesame oil, chili powder and brown sugar.
Heat oil in a skillet, garlic and ginger, stir fry for a few minutes. Add the chicken and fry it till it's no longer pink. Add broccoli, carrots and sauce that was prepared before and stir fry until vegetables will be tender(about 5 minutes.). Add cashw nuts and stir well. Serve with rice.
Vištiena su anarkadzių riešutais vienas iš mėgstamiausių patiekalų, kuriuos uzsisakau kiniečių restoranuose. Kol neaptikau recepto net nepagalvodavau, kad galima taip lengvai pasidaryti tokį skanų patiekalą namuose. Kadangi jau suzinojau ir išbandziau galiu rekomenduoti visiem kinietiško maisto mėgėjams.
Porcijos: 3-4
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Produktai:
2 vištienos krūtinėlės
3 v.š. sojų padazo
3/4 stiklines vištienos sultinio
2 v.š. krakmolo
0,5 a.š. sezamų aliejaus
Ziuspsnelis maltų raudonųjų čili pipirų
Ziupsnelis rudojo cukraus
Alyvuogių aliejaus kepimui
3 skiltelės česnako ( smulkintos)
1 a.š. imbiero pastos
1 nedidelio brokolio ziedynai
1 morka pjaustyta griezinėliais
4 v.š. kepintų anarkadzių riešutų
Gaminimo procesas:
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pamarinuoti su 1 v.š. sojų padazo apie 5-10 min.
Paruošti padazą iš vištienos sultinio, 2 v.š. sojų padazo, krakmolo, sezamų aliejaus, čili miltelių ir rudojo cukraus.
Įkaitinti aliejų keptuvėje, udėti česnaką ir imbierą, maišant pakepti kelias minutes. Sudėti vištieną ir apkepti iš visų pusių kol mėsa bus iškepusi. Sudėti brokolius, morkas ir paruoštą padazą, išmaišyti ir pakepti viską kol darzovės paminkštės (apie 5 min.). Sudėti anarkadzių riešutus ir gerai išmaišyti. Patiekti su ryziais.
Chicken with cashews is one of the most favorite dishes, which I usually order in Chinese restaurants. Before I found this recipe I was thinking that it's not that easy to make such delicious dish. But after I tried I can say I was wrong- it's easy to make it at home and it tastes really good.
Servings: 3-4
Cooking time: about 30 minutes
Products:
2 chicken breasts
3 tbsp soy sauce
3/4 cup of chicken stock
2 tbsp cornstarch
0.5 tsp sesame oil
Pinch of red chili powder
Pinch of brown sugar
Olive oil for frying
3 cloves garlic (minced)
1 tsp ginger paste
Florets of one small broccoli
1 carrot cut into slices
4 tbsp roasted cashew nuts
Method:
Cut chicken into small pieces, add 1 tablespoon of soy sauce, mix well and marinade for 5-10 minutes.
Prepare a sauce in a separate bowl- mix together chicken stock, 2 tablespoons soy sauce, cornstarch, sesame oil, chili powder and brown sugar.
Heat oil in a skillet, garlic and ginger, stir fry for a few minutes. Add the chicken and fry it till it's no longer pink. Add broccoli, carrots and sauce that was prepared before and stir fry until vegetables will be tender(about 5 minutes.). Add cashw nuts and stir well. Serve with rice.
I've always considered cashew nuts a kind of beans :) until I had cashew chicken at one of my friend's once. Since them I'm addicted!! lovely recipe.
AtsakytiPanaikintiThanks
AtsakytiPanaikinti:)) I just had difficulty translating "Cashews" to lithuanian :))
I think it's easy recipe that is quite healthy and tastes good :)
That looks delicious! Chinese food is always easier to make than it looks.
AtsakytiPanaikintiAnnie, thanks :) I think I'll start cooking Chinese now more often cause of that reason :))
AtsakytiPanaikintiSuch an easy and yummy dish! I too love Chinese food...
AtsakytiPanaikintiAm really enjoying your blog and am now following :) Thanks for sharing!
AtsakytiPanaikintiYou have a new fan, my husband. He LOVES cashews! Great job on tis one Medeja ^_^
AtsakytiPanaikintiTreat and Trick, yes, it's surprisingly easy and good Chinese dish :)
AtsakytiPanaikintiVivian, thanks :) and I'm glad you like these recipes :)
AtsakytiPanaikintiMateja, thanks :) I'm glad your husband would like this recipe :))
AtsakytiPanaikintiAh, a classic Asian chicken dish, we just made that yesterday without the nuts.
AtsakytiPanaikintiThis is such a popular dish in the U.S. Your version looks wonderful. Anything that looks that good has to be delicious as well. I hope you have a great day. Blessings...Mary
AtsakytiPanaikintithis reads one lovely prep chowed down in one go. i'm sure it tastes great. chk out cashew cookies in bo's bowl site. bos-bowl.com
AtsakytiPanaikintiVictor, I was ordering it very often in the restaurant :) and I really love cashews or almonds in it :)
AtsakytiPanaikintiMary, thank you :) I think this dish is popular in many places cause it's easy and tastes good :)
AtsakytiPanaikintikitchenmorph, I like such quick recipes :)
AtsakytiPanaikintiI definitely will check cookies, cashews became one of my favorite nuts :)
Oh I love this! Two of my favorite main dish ingredients combined. And I don't have to order takeout. Brilliant!
AtsakytiPanaikintiYes, its definitely worth to make it at home :) it tastes even better than ordered. Besides you can have as many cashews as you want in it :))
AtsakytiPanaikintiWhat an enticing photo! Looks exactly like what you'd get in a restaurant...well, not exactly like, BUT better!!! Yummy post!
AtsakytiPanaikintiThanks :) i believe that all dishes you make at home are much better than ones you can get in restaurant :)
AtsakytiPanaikintiO kur galeciau nusipirkti imbiero pastos LT?
AtsakytiPanaikintiNežinau ar LT yra pirkti, galima paprasčiausiai sutarkuoti gerai apie 1 cm imbiero saknies ir bus tas pats, dar gal geriau nes svieziau.
AtsakytiPanaikinti